USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку розшукують багатих лохів?

20 Жовтня 2008 10:00
В США цю людину звинувачують у шахрайстві, а в Україні він спокійно будує нову фінансову піраміду! Нещодавно філія компанії Роберта Флетчера відкрилася й у нашому місті. Відразу після цього в місцевих мас-медіа промайнуло ряд рекламних сюжетів та публікацій. Що ж насправді являє собою «Глобальна система тренінгів» і чи дійсно містер Флетчер є «новоявленим месією», посланим збагатити кожного українця, який сліпо довіриться йому?
Кілька місяців тому, проходячи вулицею Лесі Українки, один хлопчина, одягнутий в костюмі з краваткою, вручив мені невеличкий папірець. Там було написано, цитую дослівно: «СЬОГОДНІ!!! Проводиться відбір у керівний склад тренінгової компанії партнера Роберта Кіосакі. Кількість місць обмежена!» Коли я перечитав папірець, у мене відразу виникло бажання викинути його у найближчий смітник. Проте журналістська цікавість взяла верх.
Зателефонувавши за вказаним на запрошенні номером, я почув, що тільки сьогодні, вперше й востаннє у Луцьку будуть проводити безкоштовний бізнес-тренінг і набирати до керівного складу компанії GST. Одна з вимог до претендентів – бути пристойно одягнутим, бажано – в костюмі з краваткою.
Саме цей момент у мене викликав перші підозри. Зайшовши на сайт, вказаний на запрошенні, жодного натяку на Роберта Кіосакі там я не знайшов. Уся інформація була лише про якогось Роберта Флетчера, про якого, хоч як дивно, в запрошенні не було й згадки. Відтак ця афера у мене викликала неабияку цікавість. Я вирішив піти.
Лекцію проводили у готелі «Світязь». Привернуло увагу те, що організатори чомусь постійно нервували. Перед початком всі запрошені повинні були заповнити анкети та пройти співбесіди на предмет, чи вони дійсно гідні того, щоб заробляти великі гроші. Викликало підозру й те, що під час першого анкетування в усіх чомусь відбирали запрошення, які роздавали на вулиці. Своє я вирішив приховати. Все відбувалося настільки банально і смішно, проте стримуючи себе, я вирішив досидіти до кінця.
Майже всі запитання в анкетах були одного типу: Яку суму вам не шкода заплатити за геніальну лекцію, після якої відразу станете мільйонером? Скільки маєте друзів, які без лишніх запитань можуть вам позичити великі гроші? Або яку суму ви могли б дістати вже сьогодні? Після цих формальностей присутніх попросили вийняти блокноти й ретельно конспектувати. Лекція почалася о 18:00 і тривала більш ніж три години. Відразу наголосили, що «лише сьогодні» проводиться відбір людей, яким геніальний Роберт Флетчер допоможе стати мільйонерами. Про вказаного на запрошення Роберта Кіосакі так ніхто й не згадав, що вкотре видалося підозрілим. Проте свої підозри я змушений був залишити при собі, бо всіх, хто висловлював хоч якісь сумніви, до наступного туру не пропускали.
Лекція почалася з психологічного пресингу. Лектори намагалися зачепити всі найболючіші фінансові моменти в житті пересічних людей. Говорили про експлуататорський восьмигодинний робочий день, про мізерні й принизливі зарплати. Наголошували на тому, що в жодному місті вони не бачили стільки дорогих автомобілів і багатих особняків, як у Луцьку. Казали, що годі збагачувати олігархів, пора вже кожному українцю подумати про себе. Відтак, констатуючи гірку правду, робили все, щоб завоювати довіру слухачів.
Коли молодий лектор вкотре задав запитання й водночас упівголосу швиденько проговорив, що зараз «партнерам» не потрібно піднімати рук, я зрозумів, що частина присутніх у залі є просто «підсадними гусками».  Дуже здивувало й те, що на лекції, котру проводили фактично вчорашні студенти, були присутніми й так звані статечні луцькі бізнесмени, котрі, як самі стверджували, заробляють «чистими» по кільканадцять тисяч євро на місяць. Ці люди всім розповідали, скільки магазинів і скільки «точок» на ринках  вони тримають і які з того мають прибутки. Відразу виникло запитання, хто ж насправді вони і що забули на цій лекції?
Посидівши ще з півгодинки, я зрозумів, що це не підставні, а саме та «крупна риба», на яку ведуть полювання.  Лекція тривала у кілька етапів. Після кожного, якщо знову не пропонували заповнити якусь анкету, то проводили індивідуальні співбесіди, за результатами яких відбирали кандидатів для наступних слухань.
Мені довелося трішки підіграти, аби дати зрозуміти лекторам, що я ніби «повівся» на їхню нісенітницю. Інакше як безглуздістю виступи молодих партнерів дяді-мільйонера назвати не можна. Спочатку вийшла молода дівчина, яка запевняла, що три місяці тому вона була звичайним вчителем української мови та літератури. За свою зарплатню не могла звести кінці з кінцями. А випадково потрапивши на таку лекцію, буквально вмить із жебрака перетворилася на інвестора і сьогодні не те що заробляє величезні гроші, а й сама інвестує у крупні бізнес-проекти. Також дівчина наголосила на тому, що саме в цій компанії вона знайшла своє перше та єдине кохання й вийшла заміж.
Потім виступив хлопчина років двадцяти п’яти. Розповів як тяжко йому жилося, коли працював на одній роботі. Потім влаштувався на дві фірми відразу. Все одно не зводив кінці з кінцями. Потім – на три, пізніше – на чотири. І все одно відчував матеріальну скруту. Відразу виникло запитання, як він умудрявся працювати водночас на чотирьох роботах, коли доба має всього 24 години.
Після нього надали голос ніби чоловіку попередньої лекторки. Він сказав, що також нещодавно у цій фірмі. Розповів про те, як його не хотіли сюди брати і як він добивався й доводив, що справді достойний працювати разом з ними. Говорив і про те, як за неймовірно короткий час йому вдалося збагатитися завдяки цим лекціям. Сказав також, що лекції Роберта Флетчера в усьому світі коштують дуже великих грошей. Наголосив на тому, що нам дуже пощастило, що дружина американця є українкою. Саме вона вмовила чоловіка «для своїх» зменшити плату. Відтак повний лекційний курс як стати мільйонером «по Флетчеру» нашому громадянину обійдеться всього-на-всього від 3-х до 5-ти тисяч доларів. А перша (найдешевша!) лекція буде коштувати лише 500 гривень.
Водночас молодик підкреслив, що сьогодні він має дуже хороший настрій і зі своєї кишені заплатить головному лектору по 200 гривень за кожного, хто прямо зараз зголоситься на лекцію. Відразу всі присутні почали дерти руки вгору. Проте молодий оратор сказав, що їхня організація дуже серйозна й покликана допомогти лише тим людям, кому дійсно потрібні гроші. Сказав, що необхідно пройти останній відбір, заповнивши основну анкету. Проте, як виявилося, бланків для анкетувань у «крутої», очолюваної американським мільйонером компанії забракло. І тут розпочалася «справжня війна». Люди «воювали» за право заповнювати анкету, а представники фірми мовчки спостерігали й вираховували, хто може стати їхнім потенційним клієнтом.
У той час, не вмішуючись у «розборки», я підійшов до їхнього головного й поцікавився: чи правильно зрозумів те, що вони «полюють» лише на багатіїв. Він став переконувати, що це зовсім не так й поза конкурсом особисто вручив мені один із п’яти бланків. Ознайомившись зі змістом анкети, я звернувся до присутніх й сказав, що вирішив поступитися своїм місцем. Після цього мою анкету буквально видерли з рук. Зрозумівши, що «комедія» підходить до свого кінця, я звідти пішов.
Через десять днів після цього до мене зателефонували й сказали, що проводять повторну безкоштовну лекцію (хоча на попередній запевняли, що це перший і останній раз) й запросили ще раз взяти участь. Після того як я відмовився, мене попросили повернути те запрошення, яке я не віддав на попередній лекції. Я відповів, що не пам’ятаю, де його дів. На цьому розмова завершилася. Проте, як мені пізніше стало відомо, таких «перших і останніх» лекцій у Луцьку було ще ой як багато.
Як і всі люди, я схильний помилятися, тож робити публічні висновки чи однозначно щось стверджувати не буду. Гадаю, що свій основний обов’язок журналіста, донісши факти до читача, я виконав. Нехай мудрі шанувальники «Волинських Новин»  вирішують самі.
 Замість епілогу, не зовсім офіційно:
Представники Роберта Флетчера  наголошують на тому, що він провів понад 2000 тренінгів в США, а також, демонструючи цікавий фотознімок, запевняють, що він працював на одній сцені з Робертом Кіосакі. На форумах Інтернет-представництв партнерів мільйонера Роберта Кіосакі можна знайти інформацію, про те, що цей бізнесмен насправді не знайомий і зовсім нічого не знає про Роберта Флетчера. А світлина, якою маніпулюють представники Флетчера, на котрій тлустий чоловік, схожий на містера Роберта, стоїть поряд з азіатом, схожим на відомого бізнесмена Кіосакі, зроблена на одному з 100$-семінарів Кіосакі, де містер Роберт, видершись на сцену, розповідає про те, як він хоче полишити роботу в Макдональдсі і стати багатим. Саме на підставі цього одного знімку Флетчер розкрутив історію про партнерство і спонсорування семінарів відомим Кіосакі.
За повідомленням УНІАН, у ніч на 10 листопада минулого року на українсько-російському кордоні в потязі «Київ-Москва» був затриманий громадянин США Роберт Флетчер, який намагався виїхати з країни по фальшивому українському паспорту. Проте був відпущений під заставу в 32 тисячі гривень. 14 листопада справа про адміністративне правопорушення, спробу незаконного перетину кордону відносно Флетчера була направлена до Сумського районного суду, який виніс ухвалу про 10 діб адмінаресту.  Того ж дня Флетчера передали в ізолятор тимчасового утримання Сумського міськвідділу міліції. Потім затриманого перевели в ІВС лінійного відділу Конотопа, і міліція порушила кримінальну справу по ч.3 ст. 358 Кримінального кодексу. Після цього українські прикордонники направили запит в Посольство США в Україні відносно Роберта Флетчера, затриманого з фальшивим паспортом, виданим  в  Івано-Франківській області.
Прес-аташе посольства США в Україні Джон Салівен оприлюднив факт, що, комісія США з коштовних паперів і бірж 25 вересня 2006 року подала судовий позов про шахрайство з коштовними паперами проти Роберта Флетчера, а також його компанії ProVisionCorpSystem. У позові йдеться про те, що Флетчер шахрайським методами зібрав у інвесторів мільйони доларів, після чого використавши їх на свої особисті потреби, вів розкішний спосіб життя.
Проте, незважаючи на все це, Роберт Флетчер продовжує свою діяльність в Україні. А нещодавно він дістався й нашого міста.
Михайло МАРКУР
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2008 11:02
Жизнь плоха без лоха )))
Леха Показати IP 20 Жовтня 2008 13:26
Кроме американских у нас своих лохотронщиков хватает. Сколько наших крупных Волынских фирм за последние три года развели на очень большие бабки наши украинские консалтинговые группы. И все вроде в рамках закона. Все они играют на том, что влиятельный дядя, чтобы не опускать свой авторитет никому не расскажет, что его так просто кинули.
Вінстон Показати IP 20 Жовтня 2008 14:23
Відкрийте газету "Волинські оголошення" (рубрика біржа праці), ось де справжній лохотрон! Хочу застережити простих православних - не видіться на такі цифри 3000 грн. в міс. і вище. Мої знайомі трішки порозповідалши, що там і яка дійсно зарплата! Це просто замануха для лоха, який працює там за даром, а переважно це: а) розповсюджувачі косметики та дрібної побутової техніки б)дилери компанії МТС, що стоять переважно у центрі та заважають безтурботно шлятися вул. Лесі Українки (спихаючи ванючі МТС-контракти) Короче у нас таких фігур хватає і нажаль, багато хто ведеться не знаючи одного, що безкоштовний сир лише у мишоловці!
Байдужий Показати IP 20 Жовтня 2008 15:06
Всім хто цікавиться як побудовані такого роду афери, раджу почитати книжку видану в СРСР ще в 70-х.р 20ст. Під назвою "Глен Тернер Заячья Губа" де описувався принцип організації подібних лохотронів в США.Такщо, подібні "фірми" вже існували в США задовго до появи в нас сумнозвісного МММ.
Джек Лондон Показати IP 20 Жовтня 2008 19:25
Найбільше обурює те, що наші правоохоронці ніяк не реагують на подібні афери
Конкретно Показати IP 20 Жовтня 2008 22:09
А нашим правоохоронцям не платять за те, щоб вони на таке реагували, а окрім того там все майже в "межах ЗАКОНУ". Журналісту респект.
Vic Показати IP 22 Жовтня 2008 20:18
Дякую за статтю. Інформативно.
Хорхе Показати IP 27 Жовтня 2008 15:12
Да нормально все. Нужно и правда быть лохом, чтобы повестись на такую буйню. :DDD Естественный отбор рулит!
Оля Показати IP 29 Жовтня 2008 14:55
Класна стаття! :) Кілька років тому також проводила такий експеремент і також з журналістської цікавості. Однак, на жаль, наш публікації без втручання правоохоронці мало що можуть змінити. Правоохоронці у такий лохотрон не втручаються. А навіщо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus