USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку створили «Народний ринок»

21 Червня 2013 09:46
Підприємці «Центрального» ринку Луцька взяли приклад з колег по «Завокзальному» ринку й створили свою громадську організацію «Народний ринок».

Таке згуртування відбулося через бажання підприємців самостійно вирішувати свою долю, відстоювати свої інтереси у владних кабінетах чи інших інституціях, а у перспективі – мати змогу співпрацювати з міською радою Луцька напряму, без посередників.

Про це йшлося вчора, 20 червня, під час ознайомчих зборів, організованих «Народним ринком» за участю підприємців, представників влади та преси.

Підприємці збираються боротися за землю
Головуючим на зборах був голова правління новоствореної організації «Народний ринок» Ігор Дильов.

Як пояснив Ігор Дильов у коментарі «Волинським Новинам», підприємці вирішили самоорганізуватися через ситуацію, що наразі утворилася на «Завокзальному» ринку.

Нагадаємо, два роки тому Луцька міська рада передала в оренду Волинській обласній спілці споживчих товариств 3,5 гектара землі на території «Завокзального» ринку терміном на 22 роки.

Однак нещодавно Луцькрада передумала і вирішила договір оренди розірвати. Тепер підприємці «Варшавки» опинилися у підвішеному стані й не знають, що їх чекає у майбутньому.

«На «Старому» ринку договори з Волинською облспоживспілкою будуть дійсними до кінця 2014 року. Тобто у нас лишилося лише якихось півтора року, аби визначитися, що робити далі. Судячи з настроїв, які панують у міській раді Луцька, ніхто не хоче мати в подальшому справу зі спілкою. Прості підприємці потрапляють між молотом та наковальнею. Ми вже давно зрозуміли, що наші проблеми не буде вирішувати ні міська влада, ні облспоживспілка. Саме для того створено громадську організацію «Народний ринок». Люди об’єдналися з єдиною метою, щоб відстоювати свої права і претендувати з часом на ту територію, яку орендує Волинська облспоживспілка, коли завершиться термін договору, на цілком рівних правах із нею», - заявив Дильов.
За словами Ігора Дильова, «Центральний» ринок виглядає у теперішньому стані не дуже привабливо. Є часті нарікання стосовно стихійної торгівлі. Тому спільними зусиллями, разом із міською радою, підприємці зможуть розробити концепцію його реконструкції та подальшого розвитку.
«Поки доля нас, підприємців, вирішується без нас самих, наші інтереси лишаються незахищеними.», - констатував Дильов.
На переконання голови правління «Народного ринку», безправними підприємці є і стосовно майна Волинської облспоживспілки, хоча надбане воно за їхні ж кошти. Люди стають заручниками ситуації, вкладають значні гроші й бояться, що коли не стане спілки і їх там не стане, тому відстоюють її інтереси. Ця спілка, як вважає Ігор Дильов, вже далеко не така, якою була, за нею тепер стоїть, каже Дильов, лише купка власників.
«Складається враження, що це наче католицька церква за часів інквізиції. Вона володіла землями, храмами, майном і всі інші працювали на неї. Ми не хочемо бути кріпаками облспоживспілки, а бажаємо працювати на себе. Це ж можна розробити таку концепію ринку, щоб і надходжень у міський бюджет було більше, і щоб підприємцям було легше розуміти що відбувається. Раз вони вкладають гроші, то повинні знати на що претендують. Мають отримати гарантії, що їх не викинуть з ринку. Ми хочемо визначеності.», - підсумував Дильов.
Заступник голови правління ГО «Народний ринок» Володимир Герасимович повністю підтримує Ігоря Дильова у сказаному.
«Люди повинні згуртовуватися в нашій державі. Багато прав має народне самоврядування і лише об’єднавшись, колективно можна вирішити всі проблеми. Наша організація «Народний ринок» дає всім рівні права, немає посередника між міською радою та нами. Той ринок, що ми хочемо створити, повинен бути за всіма правилами, щоб усі норми на ньому були витримані, аби не мали більше проблем ні з пожежниками, ні комунальниками, архітектурою чи іншими службами. Але ми це здатні зробити самі. Нам не потрібен хтось із мільйонами, який буде диктувати свої умови.», - стверджує Герасимович.
Підтримка з різних сторін
Підтримати колег прийшла підприємець, а за сумісництвом заступник голови подібної організації, тільки створеної на «Завокзальному» ринку, Алла Сівак.

За словами жінки, лише згуртованість допоможе вистояти підприємцям у складні часи. Адже все те, що нині відбувається на «Завокзальному» та «Центральному» ринках, а це добровільно-примусовий збір «благодійних» коштів, постійні погрози та каральні методи: відключення електроенергії, розривання договорів зі неугодними, розміщення у рядах не облікованих металевих конструкцій для власної наживи – не може продовжуватися вічно. Тому, як підсумувала Сівак, об’єднавшись, можна себе захистити.

Засідання відвідали й депутати Луцької міської ради Андрій Осіпов, Антон Сосновський та Роман Бондарук. Обранці громади пообіцяли свою підтримку, зокрема, не лише відстоювати інтереси підприємців перед владою міста, а й допомогти із судами.

«Народний ринок» обіцяє стати надійним партнером владі
Голова правління ГО «Народний ринок» Ігор Дильов розповів присутнім підприємцям про основні засади новоствореної організаці та закликав вступати у її лави.

Власне, якщо коротко, то «Народний ринок», в особі підприємців міста Луцька, прагне стати надійним партнером для міської влад. Відтак бере на себе зобов’язання:
- позбутися стихійної торгівлі на території ринків;
впорядкувати металеві конструкції і привести їхнє розташування до відповідних норм, як того вимагають державні служби;
- повністю змінити систему господарювання і працювати прозоро і чесно у відношенні до міста й колег підприємців;
- організувати цивілізований ринок з відповідною інфраструктурою та прозорими методами діяльності;
наповнювати міський бюджет.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Уточнення Показати IP 21 Червня 2013 11:50
"Підприємці «Центрального» ринку..." На ринку нема підприємців. Підприємець - це той, який має підприємство, тобто виробник чогось. А на базарі - просто торгаші, бариги. Купив за 20 грн., продав за 200.
шановні до Уточнення Показати IP 22 Червня 2013 09:31
ті хто бере за асфальт в місяць по 60 грн. а хоче по 200.не розпалюйте класову боротьбу як лєніни.не вам устої світової торгівлі передивлятись..не буде ніде в світі таких же оптових цін як роздрібні..товаровиробник не може по штучно реалізовувати..то економіка яку ви вчили по камсамольські.ми всі комуністи-ви будите робити-ми будем істи.вище написаний коментар зявляється під кожною статею де є мова про махінації горгута,кандиби,голяра.міліонні зловживання..шахрайство тупе..лучани ,не видіться на цей троллінг.тут він поданмий в класичному вигляді.в нас не ехубазтузи-совків незашкалює надіюсь..
Бондарівник Сосновського-Осіпова Показати IP 21 Червня 2013 12:12
Лишень подивіться на ці рейдерські личика, особливо спотворене інтелектом личико Бондарука. Ці пороблять для підприємців та лучан все... Пришивайте великі кишені та відкривайте поширше.
аліна Показати IP 21 Червня 2013 12:41
лиця тут ні до чого. Головне що хочуть допомогти. а хто в державі робить щось безплатно? ????
уточненню -уточнення! Показати IP 21 Червня 2013 12:41
Мабуть,ти,не в тій черзі стояв,коли Бог розум роздавав! Тому і в школі погано вчився))))
Николай Показати IP 21 Червня 2013 17:05
Отлично!Молодцы ребята,хватит кормить бездельников!Чем больше Вас будет,тем сложнее будет втихую раздерибанить лакомые участки и объекты торговли.Собаки лают,а караван идёт.Не бойтесь и всё получиться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus