USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Скандал на Варшавському ринку через демонтаж кіоску та тиск «впливових»

17 Липня 2017 16:33
Кіоск ТзОВ «Волинь-Преса Друк», що на вулиці Карпенка-Карого, 1а у Луцьку, демонтували через відсутність на нього належної документації. Втім, цей процес відбувся у скандальній атмосфері, коли власниця торгової точки та окремі депутати Луцької міської ради намагалися завадити муніципальній поліції, погрожували й наполягали на телефонній розмові з «впливовими» людьми.

Конфлікт виник сьогодні, 17-го липня.

Власниця кіоску Людмила Мельничук запевняє, що про знесення нічого не знала й це відбувається попри судову заборону.

«Мені зранку зателефонувала охорона, й розповіла що тут коїться. Я живу в селі, прилетіла сюди та бачу, що вони незаконно зносять мій кіоск. У 2016-му році нам дали дозвіл на цей кіоск, але з'ясувалося, на це місце мала прийти інша людина, нас вирішили прибрати. Але ми судилися й виграли справу», - запевняє пані Людмила.

Зауважимо, що рішення про демонтаж споруди виконком ухвалив ще 2-го листопада 2016-го року.

Власниця кіоску не давала провести демонтаж, тиснула на працівників муніципальної поліції. Далі вона набрала зі свого телефону номер «впливової людини» та намагалася передати слухавку муніципалам, аби їм «пояснили ситуацію».

Проти демонтажу виступив і депутат Луцької міської ради, член фракції «Народний контроль» Олександр Лазука, який прибув на місце події. Він теж намагався дати свою слухавку працівнику муніципальної поліції, аби йому знову ж таки телефоном «пояснили, що зносити кіоск не можна». Однак працівники міськради відмовилися від таких дискусій та продовжили свою роботу.
«Я дізнався про демонтаж із телефонного дзвінка пані Мельничук, яка запевнила, що вона не була про це завчасно повідомлена. Дійсно, було рішення виконкому про демонтаж цієї споруди, але воно було оскаржене в суді, й Феміда зобов’язала виконком повторно це питання розглянути. Втім, повторний розгляд не відбувся, бо питання зняли на доопрацювання», - наголошує Лазука.

Людмила Мельничук показала представникам ЗМІ

рішення суду від 14-го листопада 2016-го року про те, що Луцький міськрайонний суд постанов зобов’язати виконком Луцькради розглянути заяву ТзОВ «Волинь-Преса Друк» про розміщення стаціонарної тимчасової споруди на вулиці Карпенка-Карого. Також вона представила ухвалу суду від 10-го листопада 2016-го року про призупинення рішення виконкому щодо демонтажу до вирішення справи.
Втім, начальник департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська запевняє, що про знесення інформували завчасно, більше того, вона наводить документи, відповідно до яких, рішення про знесення має законні підстави.

«Ще торік до нас звернулися лучани, аби перевірити низку об’єктів біля ТЦ «Караван». Тоді депутати Луцькради створили відповідну комісію для вивчення цього питання. Як результат, було виявлено те, що в підприємця закінчився паспорт-прив’язка. Тоді склали адміністративний протокол про порушення. Відповідно, понад рік ця тимчасова споруда стоїть без дозвільних документів. Ми їх попереджали про знесення, давали копію ухвали суду, на контейнер клеїли наліпку про демонтаж, ще й у п’ятницю спілкувалися з власницею. Вона знала, що сьогодні буде демонтаж, але вступила в конфлікт з нами та казала, що має домовленість з впливовими особами, і ми цей об’єкт не знімемо. На що ми пояснили, що до домовленостей не маємо жодного відношення й виконуємо свою роботу в законодавчому полі», - коментує ситуацію Юлія Сиротинська.
У рішенні суду першої інстанції від 30-го березня 2017-го року та апеляції від 22 червня 2017-го року йдеться про те, щоб відмовити у задовленні позову ТзОВ «Волинь-Преса Друк» про визнання протиправним рішення виконкому.
Більше того, в соцмережах на сторінці Департаменту Муніципальної Поліції Луцької міської ради йдеться про те, що працівникам погрожували звільненнями.
Втім, попри судові рішення у відмові позову до виконкому, пані Людмила Мельничук переконана, що має право на встановлення кіоску біля ринку та пояснює це в письмовій формі, опираючись на тогорічні судові рішення, які раніше показувала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Любі свині Показати IP 17 Липня 2017 16:53
"Юлька-гараж" все в ширь да в ширь росте....
скептик Показати IP 17 Липня 2017 17:31
от так і живемо. рєшали ще й права качають. ГОНДУРАС !!!!!!!!
Лучанин Показати IP 17 Липня 2017 18:50
Ви заберіть ті балії з живою рибою....після продажу зливають воду прямо на зупинці і автобуси стають в ті калюжі....
Я до Лучанин Показати IP 18 Липня 2017 19:04
АНТИСАНІТАРІЯ - 100 %
Я Показати IP 18 Липня 2017 18:22
Сьогодні їхала і бачила ,що кіоска нема, а на тому місці базарники паркують свої машини. Це , що стоянка? Де наведення порядку? Що змінилось в кращу сторону ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus