USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку світитимуть рівненські «лампочки Ілліча»?

26 Січня 2009 12:02
Бюджетні установи Луцька в рік на енергоносії витрачають близько 15 мільйонів гривень. Про це йшлося під час наради в мерії, – інформує репортер «Волинських Новин».
Наразі вже створена електронна база даних споживання бюджетними установами Луцька всіх видів енергоносіїв – від опалення до освітлення. Тобто влада обласного центру вже має інформацію для аналізу, де можна зекономити.
Чиновники під час наради нагадали керівникам бюджетних установ, що міський голова Богдан Шиба підписав розпорядження, яке зобов’язує встановлювати енергоощадні лампочки та прилади освітлення.
Приватний підприємець Григорій Корінь розповів, що 70% продукції на ринку становлять лампочки китайського виробництва, справжня якість яких часто не відповідає декларованій.
Представник єдиного в Україні заводу, який виробляє енергоощадні лампочки (розташованого у Рівному), запевнив, що лампочки їхнього виробництва споживають у 5 разів менше електроенергії, аніж звичайні. Тобто рівненська «20-ватка» може замінити «стоватки». А це автоматично зменшує навантаження на проводку, – стверджують виробники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus