USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку цьогоріч від ВІЛ-інфікованих матерів народилося чотири дитини

24 Вересня 2008 12:02
Проведення профілактичних заходів, спрямованих проти розповсюдження ВІЛ-інфекції від матері до дитини та забезпечення медикосоціальною допомогою ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД дітей, є першочерговим завданням для медиків та влади. Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель, – повідомляє 25 вересня репортер «Волинських Новин».
 
Загалом за вісім місяців 2008-го у Луцьку від ВІЛ-інфікованих матерів народилося чотири дитини. Чи здорові вони, можна буде з’ясувати лише через два роки. За словами пана Кошеля, сучасна ситуація у ВІЛ-інфікуванні від матері до дитини ще не має занадто загрозливого характеру. Однак Україна займає перше місце в Європі за темпам розповсюдження ВІЛ/СНІД, і такий стан речей може змінитися, якщо вчасно не проводити профілактику.
 
Щодо проведення обстеження ВІЛ-позитивних матерів, то головний медик Луцька розповів, що особлива увага звертається не тільки на підтримку їхнього здоров’я, а й на зменшення інфікування плоду. Пан Кошель зазначив, що особисто знає ситуації, коли жінки, які хворіли на ВІЛ-інфекцію, вагітніли і народжували здорових дітей. До речі, перевірка на ВІЛ/СНІД  проводиться серед всіх вагітних без винятку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus