USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку цигарки неповнолітнім не продають?

17 Грудня 2008 14:38
Всеукраїнська благодійна організація «Громадська рада з соціальних проблем розвитку підростаючого покоління» на семінарі за участю представників Державного комітету України з технічного регулювання та споживчої політики і виробників тютюнових виробів підбила підсумки цьогорічного етапу всеукраїнської програми запобігання доступу неповнолітніх до сигарет у пунктах продажу «Ми не продаємо сигарет неповнолітнім». Про це 17 грудня повідомляють «Волинські Новини».
За словами виконавчого директора Ради Марини Галябарник, всеукраїнська програма запобігання доступу неповнолітніх до сигарет у пунктах продажу є частиною низки програм, спрямованих на запобігання курінню серед неповнолітніх, таких, як соціальна рекламна кампанія «Я досягну успіху без куріння», всеукраїнська освітня програма «Діалог» тощо. Фінансову підтримку в здійсненні цих та інших програм надає Раді ЗАТ «Філіп Морріс Україна».
Як інформує УКРІНФОРМ, програма запобігання доступу неповнолітніх до сигарет у пунктах продажу реалізується протягом семи років. Основним її завданням у 2008 році було обмеження доступу до тютюнових виробів громадян України віком від 10 до 18 років. У вересні-жовтні проект «Ми не продаємо сигарет неповнолітнім!» було реалізовано у семи містах України – Києві, Тернополі, Луцьку, Львові, Кременчуці, Симферополі та Полтаві.
Пані Галябарник розповіла, що волонтери Ради та інших громадських організацій розповсюдили у торговельних закладах циї міст інформаційні листівки про необхідність неухильного виконання статі 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами», а потім організували і провели серію контрольних перевірок продажу сигарет неповнолітнім.
Більшість продавців ( 86%) у торговельних закладах зазначених міст не продавали сигарет неповнолітнім. Найкращою в цьому плані ситуація виявилася у Тернополі, Луцьку, Полтаві та Кременчуці, де 100% працівників торгівлі не продали сигарет неповнолітнім, найгіршою у Симферополі – в цьому місті 67% продавців порушили вимоги закону щодо заборони продажу тютюнових виробів неповнолітнім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
:-) Показати IP 17 Грудня 2008 14:44
А якщо так попробувати позбавляти ліцензії тих торговців, що продають нелітнім тютюнові вироби і алкоголь, і накладати на них великі штрафи? Думаю, краще би подіяло, ніж голосне створювання обширних і ресурсоємних громадських рад. Якщо ж це бізнес якогось чиновника, то на ніц та ваша рада.
Сергій Адамчук Показати IP 17 Грудня 2008 19:35
Все що спонсурують тютюнові компанії є заходами стратегій завоювання ринків для них. Їхні доходи, особливо в державах з дуже слабеньким антитютюновим законодавством дозволяють купувати не лише окремих фізичних осіб, які себе потім називають віртуальними радами чогось там, а й високопосадовців. В Україні працюють де-кілька транснаціональних компаній (чотири чи пять), національні взагалі відсутні. Найменша з них минулого року заробила близько 2 млрд. доларів на здоровї укранців http://www.manifest.kiev.ua/
Сергій Адамчук Показати IP 18 Грудня 2008 16:56
коментар фахівців з цього приводу http://www.adic-ukraine.narod.ru/coalition/news/ukrnews/37.htm#1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus