USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку весело освячують вербу. ФОТО

28 Квітня 2013 12:40
З самого ранку поблизу храмів юрмляться продавці верби та «котиків». Вербові букети розцяцьковані бантиками, квітами та стрічечками – все, мовляв, для клієнта. Віряни, своєю чергою, поспішають на службу. Біля Свято-Троїцького кафедрального собору – сотні людей, як і поблизу інших храмів Луцька.

Про це повідомляє кореспондент «Волинських новин» 28-ого квітня.

На території Свято-Троїцького кафедрального собору - нескінченний кількагодинний живий потік людей. Вони освячують вербу під заохочування священників до гарного настрою.

«Вербу повище, усмішки на обличчі», - таку настанову дають духівники. Адже свято Входу Господного до Єрусалиму має історію, коли люди радісно вітали Спасителя, устеляючи йому дорогу пальмовими гілками.
Хоча вранішнє сонце сховалося за хмарами і почав накрапити дощ, настрою це нікому не зіпсувало. Лучани в передчутті наступного свята – Воскресіння Христового.

Довідково
Свято відзначається у пам'ять про день із життєпису Христа, коли він верхи на молодій ослиці в'їхав до Єрусалиму. У християнській традиції день Входу Господнього до Єрусалиму вважається символом майбутнього воцаріння Бога.

За традицією, у це свято віруючі несуть до церков для освячення гілки верби, що розпустилася. Вони символізують пальмові гілки, якими вітали вхід Ісуса в Єрусалим незадовго до Його розп'яття.































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus