USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відреставрували пошкоджений пам’ятник Лесі Українці. ФОТО

26 Червня 2009 19:28
Пошкоджений вандалами пам’ятник Лесі Українки у центральному парку культури та відпочинку силами працівників комунального підприємства «Луцький спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» відреставрований і знову встановлений на центральній алеї парку. Про це «Волинським Новинам» повідомили у департаменті інформаційної політики Луцької міськради.
 
Для реставрації пам’ятника працівникам спецкомбінату знадобилося менше доби. Повідомлення про те, що невідомі зловмисники розбили пам’ятник, працівники спецкомбінату отримали вчора ввечері. Прибувши на місце події, повантажили його у фургон і відвезли на підприємство. Директор спецкомбінату Олександр Вікторов запевнив, що до вихідних він стоятиме на звичному місці.
 
Зі слів пана Вікторова, щоб відреставрувати пам’ятник, його працівникам довелося здійснити досить складні електрозварювальні роботи в середовищі газоаргону. При встановленні його закріпили в основі металевою арматурою і забетонували.
 
«Пам’ятник заново прогрунтовано, завтра на нього нанесуть новий шар фарби – темно-бронзового кольору, замість темно-сірого, який був досі. Словом, до свят – Дня Конституції та Дня молоді – він набуде значно привабливішого вигляду», – додав Олександр Вікторов.
 
«Головний спаситель Лесі» також висловив сподівання, що винуватців зухвалого вандалізму таки знайдуть, а подібних ганебних явищ у Луцьку більше не повториться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 27 Червня 2009 15:57
хоч хтось змусив реставрувати памятник, а то страшно було на нього дивитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus