USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

У Луцькому храмі вшанували образ Божої Матері «Всецариця». ФОТО

31 Серпня 2013 15:39
День пам’яті образу Божої Матері «Всецариця» у Луцьку відзначали молитвами у храмі Всіх святих землі Волинської. Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

31 серпня Православна Церква відзначає День чудотворної ікони Божої Матері «Всецариця» (грецькою мовою «Пантанасса»). Цей день є особливим святом для священнослужителів та прихожан храму Всіх святих землі Волинської Луцька, адже вже кілька років поспіль копія цього чудотворного образу, який знаходиться в монастирі Ватопед на Афоні, перебуває в цьому храмі.
Власне, саме у монастирі Ватопед, і була написана ця копія чудотворної ікони, яку насельники монастиря, на прохання митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, подарували Волинській єпархії.

У день свята Божественну Літургію в храмі всіх святих землі Волинської очолив клірик цього храму протоієрей Миколай Коренга, якому співслужили священнослужителі храмів Луцька.

У своєму слові проповіді отець Миколай наголосив на важливості смирення в житті християнина.
«Божа Матір дійсно є Всецарицею, адже від Неї воплотився Бог, Господь наш Ісус Христос. Але саме Вона і показує нам приклад смирення, бо ми знаємо слова з пісні Богородиці «Се бо зглянувся на смирення Раби Своєї». І Християнство, не принижує потенціал людини, як дехто каже. Навпаки – воно його підносить, адже заради нас, людей прийшов на Землю Бог. А смирення полягає і втому, щоб кожен був на своєму місці. Для того, щоб чогось навчитись треба визнати, що ти чогось не знаєш. Щоб побороти якійсь гріх, слабкість, треба визнати, що він в тебе є», - наголосив батюшка.

Під час Літургії до Сповіді і Причастя приступили багато дітей і молоді, а в кінці Літургії була прочитана спеціальна молитва перед початком навчання.
По завершенні Літургії був відслужений Молебень із Акафістом до ікони Божої Матері «Всецариця», який очолив клірик Свято-Покровського кафедрального храму протоієрей Петро Муляр.
«Щиро вітаю вас зі святом, і бажаю, щоб Матінка Божа являла усім нас свою милість», - сказав після молебню отець Петро.

Варто зауважити, що до Божої Матері перед її чудотворним образом «Всецариця» моляться про зцілення від раку, і відомо багато прикладів, коли онкохворі отримували зцілення.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus