USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Жарти і грамоти для волинських фармацевтів. ФОТО

20 Вересня 2013 17:11
Жартами від посадовців, святою водою від священиків та грамотами і подяками від влади обдаровували волинських фармацевтів. Третьої суботи вересня працівники аптечної галузі святкують професійне свято. Привітати фармацевтів області прийшли представники духовенства, обласної та міської влад.

Благословив і окропив святою водою аптекарів митрополит Луцький і Волиський Михаїл.

«Кажуть: «Коли тривога – тоді до Бога». Але мені здається, що після Бога, коли людина захворіє, першими згадує про вас. Як що заболить, кажуть: «Господи поможи!», - і біжать в аптеку», - каже священнослужитель.



«Многії літа» слухали фармацевти і від семінаристів духовної семінарії волинської єпархії. А секретар єпархії протоієрей Миколай Бондарук подарував аптекарям області ікону Пресвятої Богородиці.



Не забули привітати й ветеранів галузі - вручили їм гвоздики.




«Сьогодні ми не маємо дефіциту з ліками. Майже третина аптек реалізує їх за знижками малозахищеним верствам населення. Чесно кажучи, я вражений, як аптекарі вичитують лікарські рецепти. Я, коли отримую рецепт, поверну і так, і так – нічого не розумію. А в аптеку прийду – мене питають скільки упаковок мені треба. Мабуть, почну вивчати латинь щоб спілкуватися з вам однією мовою», - зазначив у вітальному слові заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко.



Він нагородив почесними грамотами облдержадміністрації працівників галузі. Його уповноважили і вручити подяку Міністерства охорони здоров’я фармацевту Наталії Рибаковій.



Аптекарів області нагородили і грамотами обласної ради. Вручав їх перший заступник голови обласної ради Юрій Лобач.

«Одного разу я став свідком, як в аптеці представник однієї компанії переконував завідувача аптеки, очевидно, придбати певні ліки. Йому відповідали, що потреби такої немає. Але представник переконував, мовляв, скоро буде жовтень-листопад, почнуться соплі, горло… Тож я розумію, хоч погода не зовсім ясна – для фармацевтів це процвітання», - пожартував Лобач.



Луцький міський голова Микола Романюк теж дав свою оцінку роботи волинських фармацевтів.

«Всі говорять про медичну реформу. Але часто це говорять ті, хто у ній зовсім не розбирається. А ви завжди спокійно виконуєте свою роботу. Окрім екстреної та невідкладної допомоги, я вважаю, треба ввести ще один термін – «перша допомога». Бо з будь-якою хворобою приходять саме до вас», - пояснив посадовець.



Він зазначив, що жодного разу під час прийому громадян не чув скарг на роботу працівників фармацевтичної галузі і вручив подяки міського голови. Серед тих, кому подякував мер Луцька, був і комерційний директор ТзОВ «Волиньфарм», депутат міської ради Валерій Бондарук.



До привітань долучився і начальник Держлікслужби в області Валентин Колотуха - вручив нагороди від своєї установи.



Не забули привітати фармацевтів і в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації. Заступник начальника управління Валерій Руцький теж вручив почесні грамоти.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сергій Показати IP 20 Вересня 2013 19:11
А які накрутки на ліках роблять. Є чим гордитись і вигідна справа. Луцьк (і Волинь)по кількості аптек на 1000 населення займає одне з перших місць в Україні. Розвели трутнів.
таня Показати IP 20 Вересня 2013 22:12
фармацевти накруток не роблять!!!! це люди які стоять на варті вашого здоровя .завжди дадуть пораду щодо ліків їх застосування
друге фото до таня Показати IP 20 Вересня 2013 23:19
Зверху.люди які відповідають за бардак в цінах по нашій області.разом з патронатом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus