USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку влаштують толоку біля Сапалаївки

24 Жовтня 2012 14:57
Узбережжя річки Сапалаївка, яка протікає у Луцьку, впорядковуватимуть спільними зусиллями міської ради, комунальників, МНС-ників, підприємців і студентів.

Про це 24 жовтня розповів радник Луцького міського голови з питань екології Борис Сорока під час наради з питань проведення санітарно-екологічного дня впорядкування водоохоронної зони річки Сапалаївки.

За словами Сороки, біля річки Сапалаївка 26 жовтня о 9 годині розпочнеться толока. До впорядкування узбережжя долучаться представники підприємств, установ, організацій і комунальних закладів, що знаходяться неподалік. Окрім того, їм допомагатимуть працівники МНС.

«Ми тільки спільними зусиллями зможемо там навести порядок», – зауважив радник мера.

«Толоківці» мають позрізати сухостійні дерева, розчистити русло Сапалаївки та позбирати побутове сміття і вивести його на сміттєзвалище у Брище.

Сорока розповів, що толоку вирішили зробити через те, що до міської ради постійно звертаються мешканці мікрорайону від вулиці Задворецької до вулиці Шопена зі скаргами щодо неналежного стану Сапалаївки. Мовляв, річка підтоплює місцеві будинки та дитячу залізницю.

Борис Сорока пояснив, що це відбувається через сухостійні дерева, які ростуть біля Сапалаївки і часто падають у неї, створюючи затори і перешкоджаючи течії. А через це водойма замулюється, виходить з берегів і створює проблеми для мешканців.

Вирішити одну із них – облаштувати спуск до річки та пішохідні доріжки від проспекту Волі до житлових багатоповерхівок, що знаходяться неподалік, – зголосився один із луцьких підприємців. Ці роботи він виконав разом із будівництвом торгівельного комплексу «Сітіпарк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
*** Показати IP 25 Жовтня 2012 10:11
За 15 років русло ніхто не чистив. З річки став жахливий відстійник. Прибирання лише узбережжя мало що допоможе.
Віктор Показати IP 25 Жовтня 2012 14:19
Давно вже потрібно Сапалаївку почистити, одна в місті річка і то, та до такого стану вже забруднена..... .
Луцьк Показати IP 25 Жовтня 2012 22:21
кращеб труби з стоками вилучили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus