USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку вимагали покарати покидьків. ФОТО

19 Березня 2012 16:09
Звернення з вимогою засудити до довічного ув’язнення ґвалтівників дівчини з Миколаєва Оксани Макар волинські активісти передали прокурору Волинської області Андрію Параці. До того ж вони вимагають негайно звільнити правоохоронців та суддю, які випустили на волю цих хлопців.

Акція «Душогубам – довічне ув’язнення!» відбулася 19 березня біля стін обласної прокуратури.

Захід відбувся на підтримку миколаївської дівчини Оксани Макар, котру зґвалтували та намагались спалити живцем троє миколаївських душогубів: Артем Погосян, Максим Присяжнюк та Євген Краснощок.

На думку організаторів, якщо громадськість не контролюватиме цю резонансну справу, то ці нелюди матимуть змогу «відмазатись» від покарання.



Акція тривала 20 хвилин. Понад півсотні учасники перед приміщенням прокуратури тримали плакати із відповідними вимогами та підписали звернення, яке передали прокурору області Андрію Параці.



Зокрема у зверненні активісти вимагають притягнути до відповідальності працівників міліції, які клопотали перед судом про звільнення молодиків під підписку про невиїзд, а також суддю, який ухвалив рішення про звільнення нелюдів. «Ці працівники мають бути негайно звільнені з правоохоронних органів та притягнені до відповідальності як співучасники цього жахливого злочину!» - йдеться у зверненні.

Також у тексті звернення йдеться про те, щоб присудити довічне ув’язнення всім трьом підозрюваним за групове зґвалтування, катування та замах на життя, вчинені з особливою жорстокістю.


Текст звернення підписали 57 небайдужих людей. Серед них – представники волинської політики, громадські активісти та журналісти.


Так, підтримати звернення прийшли депутати обласної ради Анатолій Вітів, Ігор Гузь та Луцької міськради – Андрій Калахан, Олександр Пиза і Святослав Боруцький.



Голова волинського осередку Партії «Реформи і Порядок» Олександр Мартинюк зізнався, що й сам підписав звернення, адресоване прокурору. «Загалом невідворотність покарання за злочин – власне, за що ми тут виступаємо – основа цивілізованого життя будь-якого суспільства. Без цього не можна говорити про демократію, про права людини», - прокоментував ситуацію із зґвалтуванням дівчини політик.

А громадський активіст Захар Ткачук вважає, що ситуація із Оксаною Макар – лише один із подібних випадків, які в Україні відбуваються регулярно. «Це – проблема всього нашого суспільства. Безкарність дозволяє людям робити страшні злочини. Ґвалтівники – вони виродки, але вони виродки нашої системи», - сказав активіст.


Підтримати звернення прокурору прийшло чимало журналістів. Так, радійниця Вікторія Жуковська висловила своє обурення щодо дій ґвалтівників. «Прикро, що отака гидота та нелюди ходять по вулиці і знають, що це безкарно. Можливо, це буде їм уроком. Добре, що країна згуртувалася навколо ось такої біди. Хай там як, але ким би не була ця Оксана – так чинити ніхто не має права. Це – людина, це не якась там шматка. В такому випадку я – за смертну кару», - сказала журналістка.

Як повідомляв УНІАН, 10 березня у Миколаєві троє молодиків заманили у квартиру 18-річну Оксану Макар і зґвалтували, після чого, щоб приховати сліди злочину, придушили і спробували її спалити. У постраждалої обгоріло 55% тіла, вона перебуває у вкрай тяжкому стані. Дівчині ампутували руку і ступні, лікарі розглядають можливість подальших операцій.
Нині дівчину доправили у Донецьк – до опікового центру, де її продовжить лікувати керівник цього центру, знаменитий на увесь світ професор Еміль Фісталь.
11 березня трьох підозрюваних затримали, проте двох із них потім відпустили під підписку про невиїзд. Після цього за поданням прокуратури Миколаївської області суд ухвалив рішення про арешт трьох підозрюваних.
Проте 14 березня мати дівчини Тетяна Суровицька заявила, що слідчі намагаються применшити провину трьох підозрюваних у скоєнні злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
ххх Показати IP 19 Березня 2012 16:23
зрозуміло, який високий градус у цієї справи, але до чого тут Волинська прокуратура???? Ось коли Шиба втрапив у дтп, у якому загинуло 4 молоді хлопці... той самий Гузь не вимагав прозорості у тій справі(((( А тут((( Вибори-вибори(((
Лучанин до ххх Показати IP 19 Березня 2012 16:40
Або коли п'яна жінка свободівця Олега Чернецького, розтрощила автомобіль ДПС, Свобода теж не вимагала прозорого розслідування... І Вітів і Калахан мовчали, ніби нічого не сталось, а тут повилазили щоб попіаритись на чужому горі!
НеАнгел до Лучанин Показати IP 19 Березня 2012 17:55
Якщо без гріха, кинь в них камінь!
Журналістка до Лучанин Показати IP 19 Березня 2012 20:11
Більше того, не така давня справа Вікторова, Свобода теж не мітингувала ні перед прокуратурою, ні перед УМВС і теж не вимагали прозорості у розгляді справи... хоча в своїх заявах переконували що Вікторова підставили... а самі в той час чекали поки все вляжеться!!!
Lenny Показати IP 19 Березня 2012 16:43
В даній ситуації кожен підтримує якусь свою ціль, а хтось і якусь вигоду, для когось чуже горе якоюсь мірою - піар, можливість показати які ж ми хороші....
Велике горе рідним Показати IP 19 Березня 2012 16:54
Звичайно, це дуже велике горе для рідних та близьких. Але, що може зробити Парака для прокурора Миколаєва. Якщо вже дійсно захищати дівчину - пишіть звернення до Генеральної прокуратури! І на найгіршиц кінець до президента, з малої букви "п".
andrea Показати IP 19 Березня 2012 17:09
хто такий безграмотний писав листа?
Грыцько Показати IP 19 Березня 2012 17:18
швободу не шпинити...:)
Петрович Показати IP 19 Березня 2012 17:43
Регіонали зашевелились. Один з цих миколаївських уродів член "Молодих регіонів", от і ремствують місцеві колеги цього дегенерата.
Док Показати IP 19 Березня 2012 18:04
Хай там як піар не піар, очевидно одне - суспільство вперше повстало, думаю і вірю, що продовження буде... і не лише в цьому жахливому випадку. Свідомість громадян єдина у свому пориві, що не може не втішати. Шкода що лише цей звірячий вчинок обєднав людей та що людей-Україну. Ця справа може нам усім дати повчальний урок з якого слід зробити глобальні висновки. Народ - це сила! Усвідомимо ми це колись чи ні? Правильні приклади наводилися вище, щодо інших ганебних вчинків які розрулили і тим самим посіяли зерно безкарності та злочинної самовпевненості. Молимося за здоровя Оксанки, тримайся дівчинко!
Лучанка до Док Показати IP 20 Березня 2012 12:32
100% підтримую!!! Чиста правда!!!
Бомба Показати IP 19 Березня 2012 18:12
При всій повазі до потерпілої дівчини, все ж таки хочеться сказати,що вміють наші депутати,на кшалт Гузя,Вітіва і інших попіаритися ьезкоштовно.Сьогодні підійшов до цього мітингу , але коли побачив ці депутатські рожі , стало просто огидно. Пройшов мимо з рочаруванням. Краще я тут висловлю свою підримку потерпілій. Оксано,тримайся. Будемо надіятись,що суд буде об"єктивним.
Є до Бомба Показати IP 20 Березня 2012 15:18
ДЯКУЮ!!! Влучно сказано, правдиво і щиро!!!
-- Показати IP 19 Березня 2012 18:13
мартинюк під когсь черговий раз лягає? Чи буде технічним кандидатом за тридцять срібних.
AntiUkr Показати IP 19 Березня 2012 18:15
Массовость обалденная
pidpriemets Показати IP 19 Березня 2012 18:36
схоже ,що мушу погодитись з попередніми коментами, що так наша опозиція об"єднюється ,тільки коли нема загрози конфлікту з "сильними міру сего" та для піару...
сябро Показати IP 19 Березня 2012 20:12
а вот Лукич Белорусский подрывателей минского метро - шлепнул...а вы хотите этих спермотозников кормить всю жизнь? ну-ну...
))) до сябро Показати IP 20 Березня 2012 10:44
пусть живут и ее теперь содержат, работая в тюрьме до победного конца. ей содержание от государства не очень большое будет как инвалиду.
AntiUkr Показати IP 19 Березня 2012 20:19
Для ДОК "суспільство вперше повстало... Свідомість громадян єдина у свому пориві, що не може не втішати" Не сердись Док, но риторика комсомольского собрания. Относительно"вперше". Память короткая. Вспомни 2004 год. Розовые слюнки от восторга: "Революция! Мы не население, мы народ". Результат известен. Посмотри вокруг. "Народ - це сила!" Извини дорогой, поправлю -народ это стадо. Берусь доказать с цифрами. Но зачем? Тебе это надо?
анонімус Показати IP 19 Березня 2012 20:27
19го? в понеділок? а чому не на роботі?
Гьорл Показати IP 19 Березня 2012 23:44
Переконалася колись раз і назавжди: посиденьки в сумнівній компанії до добра не доводять. Дивом вдалося уникнути насилля. По ТБ було ясно сказано, що ця дівчина зайшла в бар і зразу ж замовила горілки... Мама її теж має доволі сумнівний вигляд як для жінки.. Похітливих самців це, звісно ж, ніяк не виправдовує,але ж не буває диму без вогню.
Олександр Пиза Показати IP 20 Березня 2012 08:55
Для таких нелюдів вважаю потрібно повернути смертну кару. І виконати привселюдно, в неділю, на центральній площі міста.
Є до Олександр Пиза Показати IP 20 Березня 2012 15:26
Пане депутат! Їх там уже чекають!!!! Думаю на зоні вони проживуть роки 2-3. ДОБРО ПОЖАЛОВАТЬ В АД!!!
Свідок Показати IP 20 Березня 2012 09:08
Пиза з Гузем хоча б плакати тримали в підтримку оксани... а Вітів просто збоку стояв і піарився... аналогічно як і в ситуації з чорнобильцями, прийшли попіарились, а нічого толком не зробили
до пизи Показати IP 20 Березня 2012 09:14
повернемося до совітів? до людей колись в дрогобичі,у 90-ті роки циган згвалтував людську дівчину, то коли виявили, було велике обурення громадкості. то самі цигани зробили біля ратуші помост, вивели хлопа, зняли штанці , привязали за руки між двох стовпів і дали 15 ударів батогом(що коня бють). Бідаку батько дівчини спас, бо хлоп би не витримав... так треба!привселюдно! а стілянина обернеться проти звичайних людей, в еас немає правосуддя яке повинно бути, один винен і на волі, а другий - голову складе... ви бачили покидьків у лице?підтасують. а ось в сізо таких люблять...
Док Показати IP 20 Березня 2012 09:27
AntiUkrу! Сразу отвечу на последний вопрос - Мне, да! Поверь, именно в СССР, (хотя некоторая ностальгия присутствует) народ и был стадом, но уж никак не сегодня. На счет револиции это ты правильно подметил но последствия все равно есть, как и будут в этом случае. Стакан скорее полон чем на половину пуст! Сори за оффтоп, сдесь тема не об этом.
маньячок Показати IP 20 Березня 2012 09:45
во-во! здравое предложение, господин-товарищ! С барабанным боем вешать!
Наталя Показати IP 20 Березня 2012 12:40
Дівчинка явно не свята, але це "заслуга" її батьків - яке виховання, то такі й наслідки. Щодо насильників, то напрошується питання: НАВІЩО?
AntiUkr Показати IP 20 Березня 2012 17:58
Для "Док" Аргументация. Никому даже не пришло в голову, что вой в прессе объективно помогает отморозкам. Судебные процессы по таким делам длятся годами. Через неделю вы не найдете в прессе упоминаний про это преступление. "Тема исчерпала себя". НО!!! Адвокатом "николаевской троицы" дан в руки шикарный козырь-"Беспрецедентное давление на милицию, прокуратуру, суд". Я думаю сомнений в том , что адвокаты будут весьма квалифицированные, не возникает. Чем позже "николаевцы" попадут в зону- тем для них лучше. Судебный процесс будет тянуться годами. У адвокатов есть возможность и аргументация подать апелляцию даже в Эвросуд. Дело в том , что назвать этих гаденышей преступниками может только суд. Если это слово проскочило в публикации это может быть квалифицировано как "давление на суд" или "вмешательство в правосудие". Это основание для многих и многих процессуальных действий. Безответственная болтавня журналистов, "допысувачей" только подогревало гонку публикаций "желтой прессы" (в т.ч. и на форумах). И тут проявляется так называемый "Синдром Бостонського Душегуба". Суть. В 1969 году по Бостону прокотилась серия изнасилований и убийств женьщин. Следствие пришло к выводу-это был не один суперманьяк, а мелкосерийные (по 2-3 эпизода). Была создана специальная комиссия Конгресса США которая в своем докладе заключила, что в ряде случаев побудительной мотивацией стали публикации в прессе. Процитирую еще раз одного из экспертов: "Криминалисты знают , что шумиха в прессе провацирует шквал аналогичных преступлений"-Гюнтер Продль (ФРГ). Относительно- "стадо", "толпа" и других обидных для тебя высказываний. Сравни свою патетичность: "Народ - це сила! Усвідомимо ми це колись чи ні?" и фото участников. Я насчитал 11 человек. Сколько из них примазавшихся политиков, громдеятелей я не знаю. Ты наверное местный. ты их лучше знаеш. Повтори приведенную цитату гляда на фоторепортаж, может это тебя убедит.
Не в тему Показати IP 20 Березня 2012 22:41
Особливо вразило:"Каструйте виродків!", а ще, так по-європейськи треба було дописати: "Вирвіть їм,... оті, як їх,.... висловилася потерпіла...", залийте свинцю у горлянку. Блюзнірство усе це, панове громадські активісти і піар. Дівчина потерпіла була серед цих виродків, її стиль спілкування абсолютко влаштовував, як і компанія, усі вони одного поля ягоди. А що так трапилося - 100% виновата сама. Не думаю, що Таня Грішина з цими штріхами сіла б коли за стіл, а Оксана Макар сіла - і тепер у важкому стані. Натомість Таня - протестує. Цим уродам і так влаштують природній ареал гніздування на зоні. Висновок: дівчата, не відвідуйте після 12.00 свинюшників і не йдіть шукати бібліотеку з трьома незнайомими хлопцями на підпитку у час ночі, бо обов`язково знайдете пригоду на свою ....голову.
AntiUkr Показати IP 21 Березня 2012 18:54
Я дурак выслал денежку на лечение. Осуждаю ее поведение, но все равно жалко. Но такого не ожидал. Пионеры-журналисты, прошманьдьовки -феменистки, дремучие идиоты, почитайте. http://www.pravda.com.ua/news/2012/03/21/6961136/
))) Показати IP 23 Березня 2012 19:21
"Сама Оксана только за прошлый год трижды привлекалась к административной ответственности за занятие проституцией, распитие пива, алкогольных, слабоалкогольных напитков в запрещенных законом местах, а также за мелкое хулиганство. В частности, она привлекалась по статьям 181 ч.1, 178 ч.1 и 173 КУоАП", - пишет издание. "Ее мать, 41-летняя Суровицкая Татьяна Романовна была трижды осуждена и не один год провела за решеткой. Привлекалась за ненадлежащее исполнение профессиональных обязанностей и за разбой", - говорится в сообщении. "Родной отец Оксаны, 44-летний Макар Сергей Игоревич трижды осуждался за кражу и за сбыт наркотиков в особо крупных размерах. За 2011 год он дважды привлекался к админответственности, находится на учете в милиции", "За плечами у отчима девушки, 41-летнего Суровицкого Алексея Сергеевича шесть судимостей. Специализируется на угонах машин и кражах. На данный момент он находится в СИЗО Херсона, привлекается к уголовной ответственности за угон", - отмечает источник. Напомним, ранее донецкий журналист сообщил, что мама Оксаны Макар переводит все деньги, полученные на карточки в виде добровольных пожертвований, на 3-месячный депозитный счет в банке.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus