USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку вирішують, що робити з українською правовою системою

30 Травня 2008 20:17
Як повідомляє репортер «Волинських новин», провідні юристи Польщі та України зібралися 30 травня до Луцька, щоб поділитися знаннями у формуванні правової системи держави. Обговорення відбувається під час V наукової міжнародної конференції «Актуальні питання реформувавння правової системи України». Науковий форум проходить на юридичному факультеті Волинського національного університету імені Лесі Українки.
Як зазначив проректор із наукової роботи Анатолій Цьось, мета конференції – підвищення якісних показників кадрового складу викладачів та подальший захист наукових дисертацій.
Натомість голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк висловив побажання наблизити судову систему до громадян України. Він загострив увагу на тій проблемі, що у жителів районів лише саме звернення до суду викликає багато труднощів. Також, за словами Петра Філюка, важливо вирішити питання щодо спеціалізації судів: «Сьогодні ми маєм три вищих суди: Верховний Суд, Вищий адніміністративний, Вищий господарський...Має бути спеціалізація лише у кожному місцевому суді».
На думку голови Апеляційного суду Волині, така реформа вплине на підвищення якості вирішення справ, адже повною мірою захищатимуться права громадян. Як зазначив Петро Філюк, варто зробити спеціалізацію судів не по предмету, а по об'єкту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus