USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку з концертом побував «Мойсей української музики». ФОТО

21 Вересня 2009 09:07
На вчорашньому концерті відомого українського композитора Мирослава Скорика у луцькому Народному домі «Просвіта» аншлагу не сталося – у залі були вільні місця. Про це 21 вересня інформує репортер  «Волинських Новин».
Організатором виступу «живого класика» української музики стала Волинська обласна філармонія. Разом з композитором виступала заслужена артистка України, піаністка Львівської філармонії  Оксана Рапіта. Разом з приїжджими гостями сцену розділяв і камерний оркестр «Кантабіле» Волинської обласної філармонії з його художнім керівником,  народним артистом України Товієм Рівцем.
Мирослав Скорик з музикантами виконував власні твори, а також відомі композиції Фредеріка Шопена, Людвіга ван Бетховена та іншу популярну класику, в тому числі й у джазовій обробці.
«Не можу приховати своїх вражень від концерту, який дав нам змогу проникнутись творчістю Мирослава Скорика. І, повірте мені, нам з першої ноти запав до душі цей світлий, ніжний, високий і такий еротичний джаз», – висловив після зевершення концерту свої емоції Товій Рівець.

Довідково:
Мирослав Скорик — 71-річний український композитор і музикознавець, народний артист України, лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка, член-кореспондент Академії мистецтв України, професор, кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри композиції Львівської консерваторії, керівник Центру музичної україністики. Внучатий племінник Соломії Крушельницької. «Герой України». Живе і працює у Львові.
Серед його творів - опера «Мойсей», балет «Повернення Баттерфляй», поема «Сильніше смерті» та інші відомі твори. Писав також музику до спектаклів та кіно, в тому числі до фільму «Тіні забутих предків». Автор знаменитої «Мелодії», яку звуть «духовним гімном України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 09:19
Бліііін! А де афіші, анонси, реклама???? Хто знав шо він буде? Не дивно що аншлагу не було. Ганьба організаторам!!!!
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 10:46
Підтримую попереднього коментатора! Ганьба!
Олександр Показати IP 21 Вересня 2009 13:44
Уточнення:Мирослав Скорик живе і працює у Львові та Києві, працює в Національній музичній академії ім. Лисенка у Львові та НМАУ ім. Чайковського у Києві. А те, що були попрожні місця на концерті такого майстра лише підтверджує провінційність нашу луцьку,жлобську. Вибачте за різкість, але це правда!
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 15:10
Зато на БУТЫРКУ с афишами было все нормально. И с ФИЛЕЙ. Нужно , чтобы он еще в Луцке кого - нибудь ..... послал для полного аншлага. А кто помнит огромный белый плакат на ЧАСАХ в луцке - КОНЦЕРТ ФІЛІПА КІРКОРОВА .........А.Ф.КРИВИЦЬКОГО? -с тех пор стало только хуже.Патриотов у нас дофига , билетов на БУТЫРКУ нехватает !
Анонім Показати IP 21 Вересня 2009 16:18
Були на тому концерті :) Дуже гарно, дуже зачепило! Шкода справді, що різна багнюка на зразок Бутирки — розрекламована, а справжні речі залишаються в тіні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus