USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку завершися черговий раунд «базарного» протистояння

1 Жовтня 2009 14:19
Депутати Луцької міської ради відхилили протест прокурора міста, котрий стосувався КП «АвтоПаркСекрісу», а у наступному рішенні вирішили розірвати догорів оренди із ПФ «Скорпіон-Сервіс». Обговорення цих двох питань у стінах муніципалітету тривало мало не годину. Про це йшлося під час 47-ої сесії Луцької міської ради, – інформує 1 жовтня репортер «Волинських Новин».
Луцький градоначальник Богдан Шиба розповів мотивацію прокурора. Мовляв, частина землі, котру надали для обслуговування «АвтоПаркСервісу» перебуває в оренді у ПФ «Скорпіон-Сервіс». Зауважимо, що відповідна депутатська комісія відхилила протест прокурора. Прокурор міста Луцька Олексій Решетник зауважив, що землею користується приватний підприємець, вищим судом підтверджене його права, є догорів, на підставі чого забирати земельну ділянку і віддавати її комусь іншому. «Я не лобіюю інтереси підприємця», - резюмував власний виступ прокурор. Як громадянин він також висловився за європейський вигляд міста.
Пан Шиба зазначив, що земля є власністю громади. Право розпоряджатися нею належить міська рада, бо в неї є відповідні повноваження. Тому місто має вирішувати як розпоряджатися цією землею. Додамо, що у депутатів Луцькради виник ряд запитань і реплік до прокурора. Наприклад, обранець луцької громади Микола Нікітюк зауважив, що скупчення в одному місці 5 торгових комплексів не йде на користь місту, він додав, що для європейського міста це не розумно. Депутат Анатолій Бубенщиков поцікавився, чи сплачує «Скорпіон-Сервіс» усі необхідні платежі. Обранці зауважили, що 100 підприємців, які торгують на торгово-пішохідному ряду є виборцями, а тому потрібно їм допомогти і відхилити протест прокурора. Депутат Андрій Козюра зазначив, що правильно у законний спосіб розірвати в судовому порядку договір, адже в іншому випадку ігнорується рішення суду і «ми зіштовхуємо лобами дві структури». Пан Козюра додав, що прокурор правий.
Також перед присутніми виступив представник ПФ «Скорпіон-Сервіс». Він зауважив, що усі платежі сплачуються, окрім ринкового збору, адже більшість договорів із підприємцями про тимчасове користування торговими місяцями були укладені до 31 грудня 2008 року. Оскільки лунали вигуки із залу, представник ПФ зауважив, що нічого окрім звинувачень він не чує. Обурені підприємці кричали, що він вводить депутатів в оману. Луцький керманич зауважив, що коли підприємці перетворюють засідання в перепалку, то вони програють. На цей час близько 10 підприємців були в залі. Перед присутніми виступив і представник підприємців. Він зауважив, що ніхто не використовує депутатів, просто їх просять повернутися на один градус обличчям до людей.
Луцький очільник зазначив, що у цій залі кожен намагається бути юристом чи економістом. «Конфлікт виник не сьогодні, я пробував тричі його погасити у різних форматах», - додав він. Пан Шиба наголосив, що підприємці просто хочуть працювати. А ось депутат Віктор Юрченко поцікавився у луцького керманича, чи вистачить сил розірвати догорів, адже ситуація є дуже страшною, бо догорів був укладений терміном на 25 років. Луцький міський голова Богдан Шиба пояснивши юридичні колізії, зауважив, що підстави для розірвання договору є. У підсумку під час першого голосування депутати Луцькради не змогли підхили протест прокурора, бо лише 21 депутат віддав свій голос «за», а 11 – не голосували. Із другої спроби депутати таки відхили протест прокурора.
Наступне рішення Луцькради теж стосувалося «базарних воєн». Луцький мер додав, що проблема ця не стільки земельна, скільки правова. Луцький керманич зауважив, що надавати земельну ділянку в оренду можна буде після розірвання договору із «Скорпіоном-Сервісом». Обранець луцької громади Олександр Козлюк зауважив, що депутатська комісія підтримала такий проект рішення. Далі у стінах луцької міської ради спілкувалися викриками із залу. У підсумку депутати вирішили прийняти лише перший і останній пункт цього рішення. Перший, про розірвання договору і останній – про те, на кого покладена відповідальність.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus