USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку знову подорожчає проїзд у тролейбусах?

15 Жовтня 2008 14:46
Голова постійної комісії з питань торгівлі, послуг і розвитку підприємництва Луцької міськради Юрій Довгун запропонував переглянути тарифи на проїзд у тролейбусах під час розгляду питання внесення змін до бюджету міста. Про це 15 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Під час розгляду питання внесення змін до бюджету голова бюджетної комісії Луцькради Юрій Корольчук порушив питання страйку працівників Луцького підприємства електротранспорту. Він розповів, що на підприємстві працює майже тисяча чоловік, але ще не бачили зарплату за серпень.
 
Голова комісії з питань торгівлі, послуг і розвитку підприємництва Юрій Довгун зазначив, що дотувати підприємство можна безкінечно, однак цим проблему не вирішити. На думку депутата, потрібно переглядати тарифну політику, – наприклад, підвищити вартість проїзду у тролейбусах до 1 гривні.
 
Директор підприємства електротранспорту Іван Кубіцький пояснив, що причина катастрофічного фінансового становища на підприємстві, яке довело людей до страйку, – невиконання державою власних зобов’язань. У Луцьку за рік тролейбуси цьогоріч перевезуть пасажирів-пільговиків орієнтовно на 12,5 мільйона гривень, тоді як субвенція становить лише 6 мільйонів гривень.
 
За словами пана Кубіцького, заборгованість по зарплаті становить 512 тисяч гривень.
 
Міський голова Богдан Шиба на виступ директора депо зреагував досить категорично. Пан Шиба зазначив, що підприємство не дотримало умов договору на перевезення пасажирів. Він обмовився, що за зрив пасажирських перевезень у місті може настати навіть кримінальна відповідальність.
 
Представник фракції «НУ» Віктор Юрченко запропонував погасити заборгованість по зарплаті, але висловився на користь перегляду тарифної політики. Окрім того, він зазначив, що найближчим часом повинна зібратися комісія по транспорту, аби ефективно вирішити проблему.
 
Представники трудового колективу Луцького підприємства електротранспорту, присутні на сесії, попросили видати зарплату за серпень-вересень. Богдан Шиба запевнив, що ще до кінця дня спитає з директора підприємства.
 
Зрештою, депутати внесли зміни до бюджету і постановили виділити Луцькому підприємству електротранспорту загалом 1,5 мільйона гривень.
 
Довідково:
 
Із 1 вересня проїзд у луцьких тролейбусах зріс із 50 до 75 копійок.
 
Упродовж 2008 року Луцькрада виділила на поповнення статутного фонду Луцького підприємства електротранспорту 4,8 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тупий Показати IP 15 Жовтня 2008 15:22
Підняття вартості проїзду у півтора рази - проблему не вирішило?! Автобуси в лізинг - теж проблема?! Найприбутковіші маршрути (9 і 15)?! ще мало?!!! Можливо настав час управлінську команду на підприємстві змінювати?
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2008 20:34
Можеш її хоть 10 раз на день міняти, але поки тролейбуси будуть за безкоштовно возити 30% пасажирів-пільговиків, то фінансовим проблемам депо і Абрамович не зарадить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus