USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку з’явиться сорокова автозаправка. ФОТО

10 Жовтня 2013 14:55
Неподалік гіпермаркету «Там-Там», поблизу спуску з мосту, де донедавна роташовувалася автомийка, автосалон та кафе «Бумер», розкопали котлован. А це прогнозує нове будівництво. Кореспондента Волинських Новин зацікавило, який новий об’єкт планують тут спорудити.

За коментарем звернулися спершу до «старожила» архітектурного управління Ярослава Матвіїва.
«Як нам відомо, у цьому місці має бути нова АЗС. Хто власник – сказати не можу», − повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради.

В управлінні транспорту та зв’язку муніципалітету розповіли, що автозаправні станції не в їхній компетенції.

«Ми тільки ремонтуємо дороги. Заправки – не наша компетенція», − «відхрестилися» в облавтодорі.

Зазначимо, що будівництво такого об’єкту передбачає не одне погодження різних інстанцій. Серед таких дозвільних органів – й екологи.

«Будівництво АЗС погоджується на рівні Києва. Хоча нам повинні також повідомити. Окрім цього має бути публікація в газеті. На разі, у нас немає жодної інформації про ту автозаправку, якою ви цікавитеся», − розповів начальник управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Анатолій Гетьманчук.

Як з’ясувалося, роботу АЗС в нашій державі контролює лише Антимонопольний комітет і то лише в частині конкуренційного законодавства.
Керівник тервідділення Антимонопольного комітету України в області Віктор Гупало повідомив, що зараз на території області функціонують 151 АЗС, з них 39 – на території Луцька. Загалом це 13 суб’єктів господарювання, з них чотири – зареєстровані за межами Луцька («Укранафта», «Бел Оіл», «Лукойл» та «ОККО»).

«Ринок АЗС був для нас завжди соціально важливим, бо це кров економіки. Реалізація нафтопродуктів в гривнях за торік, у порівнянні з попереднім роком, збільшилася на понад 7%. Зокрема, більше стали купувати найпопулярніший бензин марки А-95 та дизпаливо. Водночас меншим попитом користуються низько- та високооктанові бензини. А, отже, попит породжує пропозицію», – зазначив пан Гупало.

Крім того, головний антимонопольник області прокоментував і ситуацію із загрозою різкого збільшення цін на пальне. «Торік Волинь закупила у Білорусії в два з половиною рази більше пального, ніж з Росії. У вересні один із білоруських заводів з виробництва пального закрився на плановий ремонт. Це викликало побоювання, що буде дефіцит, який породжує в деяких операторів бажання збільшити ціну. Ми переговорили з основними гравцями на ринку і, на разі, ситуація стабільна», – запевнив Віктор Гупало.

З’ясовуючи ситуацію із сороковою луцькою АЗС, кореспондент Волинських Новин звернувся до всіх дозвільних інстанцій, проте відповіді на запитання, який же саме оператор вирішив розширити мережу своїх АЗС, так і не знайшлося.

Проте будівництво нової автозаправки серед густозаселеного житлового мікрорайону не може не турбувати місцевих жителів.
«Скільки тих заправок треба? Он «ВОГ» біля «Там-Тама» збудували за десять метрів від дитячого майданчика. Під мостом навпроти – ще одна заправка. Будують там великий розважальний комплекс і знову – поруч має бути заправка? Це ж небезпечно! Я вже не кажу про екологічний фактор. Дерева садити – чиновників немає, на цьому ж гроші не заробиш, а дозволи на АЗС під людськими вікнами видавати – то вони завжди раді», − обурюється Володимир, який проживає у будинку на Соборності, що навпроти запланованої новобудови.
Цікавився Костянтин ЯВОРСЬКИЙ



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 10 Жовтня 2013 15:01
40 заправок -це мало. Повинно бути 140 у Луцьку,і біжано різних оптовиків,,щоб була конкуренція.
Заправщик Показати IP 10 Жовтня 2013 15:36
"«Як нам відомо, у цьому місці має бути нова АЗС. Хто власник – сказати не можу», − повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради." Дурачка клеїть, відкатинг отримав, а сказати шо там буде ОККО - стидається, чудак.
допитливий до Заправщик Показати IP 10 Жовтня 2013 16:11
А чудак. часом, не на букву М? А де оприлюднені заяви про наміри, про прогнозований вплив на довкілля, тощо? Романюк продає місто не встидаючись. Справжній комсомолець - хто ж, якщо не він.
Александр до допитливий Показати IP 10 Жовтня 2013 17:53
А что до заправок и магазинов до Романюка, город бандеры лишь сдавали своим в аренду. И так им было при этом совестливо, так было совестливо, особенно в начале пр.Воли совесть заедала, прямо как у застенчивого воришки в "12 стульях"...
Lee;p Показати IP 10 Жовтня 2013 19:54
2 Сашенька Сходи для начала в простою поликлинику,дальше,если не поможет,ищи хорощого специалиста в Киеве.
Волиняка до Lee;p Показати IP 10 Жовтня 2013 22:45
Комсомольцям Київ теж навряд чи допоможе, тут вже інвалідність давати потрібно. Як розумово відсталому неадеквату.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus