USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У луцьких закладах освіти працюватимуть лікарі, а не медсестри? ФОТО*

19 Жовтня 2012 18:52
Для того, щоб профілактика грипу і застуди серед дітей була ефективною, у школах і дитсадочках мають працювати лікарі, а не медсестри.

Таку думку висловив кандидат в народні депутати ВРУ Ігор Палиця під час зустрічі із працівниками Волинської обласної клінічної дитячої лікарні 19 жовтня.

Ігор Палиця переконаний, що за допомоги фахівців волинської дитячої лікарні у школах та дитячих садочках Луцька можна організувати кабінети із обладнанням для електрофорезу чи тубус-кварцу. Мовляв, діти зможуть робити ці процедури задля профілактики захворювань у сезон грипу.

За словами Ігоря Палиці, щодо цього він уже розмовляв із керівництвом деяких шкіл. Однак, йому повідомили, що освітні заклади не можуть утримувати у себе на посаді лікаря, адже у них є медсестра.

Тож, благодійний фонд «Новий Луцьк», який, зі слів Ігоря Палиці, відновить свою роботу з 1 листопада, може забезпечити зарплатню такому фахівцю у школах і садочках. «Для того, щоб ми запустили профілактичні заходи підготовки до сезону грипу та респіраторних захворювань», ‒ зазначив Ігор Палиця.

Тож, він запропонував працівникам лікарні обдумати шляхи реалізації цієї ідеї. На його думку, один лікар може бути відповідальним за такі кабінети, наприклад, у 3 садочках чи 2 школах.

Окрім того, Ігор Палиця зазначив, що подібні профілактичні кабінети можна зробити на базі медичних лабораторій у районах. «Додати туди одиницю дитячого лікаря, якщо немає, додати профілактичного обладнання, щоб ми максимально зробили профілактику захворювань у дітей, а не вирішували проблеми їхніх захворювань в старшому та дорослому віці», ‒ зазначив він.

Також Ігор Палиця із працівниками Волинської обласної клінічної дитячої лікарні обговорив проблеми їхнього закладу і шляхи їх розв’язання за підтримки благодійного фонду «Новий Луцьк».

Тож, зокрема, Ігор Палиця зазначив, що до кінця цього року в користування медичному закладу безплатно нададуть один повністю укомплектований реанімобіль на базі Volkswagen. А дізнавшись, що у лікарні є надання послуг швидкої допомоги також пообіцяв, що «до кінця року ми подаруємо новий автомобіль швидкої допомоги».

До того ж, за підтримки «Нового Луцька», у велику кількість медичних закладів міста вже закупили необхідне для профілактики захворювань медичне обладнання. Зокрема, це стосується обладнання для проведення процедур гастроентероскопії та колоноскопії.

«Ми взяли на себе фінансування анестезії при цих процедурах, фінансування усіх витратних матеріалів і плануємо зараз програму забезпечення житлом сімейних лікарів протягом 5 років, яке буде службовим і передаватися сімейним лікарям», ‒ додав Ігор Палиця.

Щодо роботи сімейних лікарів, він зазначив, що вони мають концентруватися на проведенні профілактичних заходів серед населення.

Також Ігор Палиця зазначив, що, за підтримки фонду, купуватимуть мамографи у ті медичні заклади, де цього обладнання не вистачає. «Фонд теж буде закуповувати у межах програми щодо боротьби із онкозахворюваннями молочної залози, шлунку і прямої кишки. Це все фонд за свій рахунок налагодить, і я сподіваюся через пів року воно чітко почне працювати профілактично», ‒ додав Ігор Палиця.

«Хто захоче, будуть приходити, процедури будуть повністю безкоштовні і з анестезією, і з усім. Я переконаний, що так як в Європі, 80% захворюванням зможемо запобігти», – переконаний кандидат в нардепи.

Тож, насамкінець Ігор Палиця попросив медиків розробити програму розвитку і вирішення проблем лікарні на 5 років.
«І з тих 10 мільйонів, які я планую виділяти на фонд щороку, ми чітко визначимо ту частину на рік, яка йтиме на ваш медичний заклад кожен місяць для вирішення цих проблем», - підсумував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus