USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У листопаді грип «задушив» політичні новини

10 Грудня 2009 15:26
У листопаді політичні події перебували на периферії уваги новинних програм. Увага до політичних новин в Україні чи не найменша за останні 5 років; основна причина – пандемія грипу, що стала домінантою місяця. Про це свідчать результати моніторингу Академії Української преси (АУП) та Інституту соціології НАН України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
За даними дослідження, у листопаді політичні події чи не вперше за останні 5 років перебували на периферії уваги новинних програм. Основною причиною експерти вважають поширення в Україні пандемії грипу. Саме ця тема і стала домінантою місяця у теленовинах. Окрім здоров\'я населення, активно висвітлювалися соціальні проблеми, взаємини Україна – МВФ та Україна – Росія – пише Телекритика
З повним текстом результатів моніторингу політичних новин за листопад 200 року можна ознайомится тут.
Довідково:
Дослідження охопило 34 випуски новин (920 повідомлень). Основні досліджувані показники: ступінь збалансованості інтерпретації подій, рейтинг уваги до політичних суб\'єктів (оцінки політичних суб\'єктів); доступ політиків до новинного ефіру (обсяг синхрону); типи новинного мовлення. Метод – контент-аналіз аудіовізуальної інформації. Коефіцієнт надійності методики: 85-95%. Цифрові відеозаписи програм новин здійснені АУП.
Проект виконується науковими колективами Академії Української преси та Інституту соціології НАН України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Керівники проекту - доктор соціологічних наук Наталія Костенко та доктор філологічних наук Валерій Іванов. Проект розпочато в жовтні 2003 року. Методом дослідження є контент-аналіз медійних матеріалів за один повний тиждень місяця програм новин каналів «1+1», «Інтер», «Новий канал», ICTV, СТБ, ТРК «Україна».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 13 Грудня 2009 13:29
Бо здоровя перш за все, а політики і так достали своєю брехнею і обіцянками. Нема кого слухати і кому вірити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus