USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Маковичах освятили дев’яту церкву УПЦ КП у Турійському районі

20 Жовтня 2008 17:05

У Маковичах на Турійщині, селі, що налічує заледве 70 дворів – два храми. Про це 20 жовтня повідомляють «Волинські Новини».

Як інформує сайт Волинської єпархії УПЦ КП, обидва нещодавно збудували і обидва – Покровські. Мурували одину з церков три роки, переважно за пожертви односельців, хоча були й меценати, як-от луцький міський голова Богдан Шиба.
Днями єпископ Луцький і Волинський Михаїл прибув до Макович освятити престіл та саму священну споруду, дев’яту УПЦ КП у районі. З ним співслужили тринадцять священиків, зокрема всі одинадцятеро душпастирів Турійського благочиння на чолі з деканом протоієреєм Миколою Даньківим, настоятель парафії священик Андрій Василишин.
У проповіді владика говорив про важливість храму як духовного осереддя села, відзначив благословенними грамотами паламаря Василя Шворака, який чимало трудиться на Божій ниві, та активного вірянина Миколу Шклярука. Про брата Миколу варто зазначити, що він добровільно взяв на себе такий церковний послух і несе його багато років: отримує у Луцьку духовну літературу – почасти безплатно, почасти за гроші – і ходить від села до села, розповсюджуючи її.
Радість першої Літургії розділили з громадою голова районної ради Орест Василишин, голова сільради Василь Давидюк, голова селянської спілки Віталій Мацьоха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луганчанин Показати IP 20 Жовтня 2008 17:30
Вітаю всіх, хто доклав до цього руку. В Україні ще одна святиня, яка виховуватиме дітей українцями, а дорослих наставлятиме на праведну путь! Слава УПЦ КП. Чекаємо таких дій і на Луганщині
Ярослав Показати IP 20 Жовтня 2008 19:33
Навіщо славити організацію, яка тільки називає себе Православною Церквою, а насправді такою не являється. Світове Православ"я її не визнає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus