USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

У міліцейському авто повісився чоловік

27 Листопада 2012 11:17
Мешканця Ковельського району, якого «забрали» за «дебош», правоохоронці знайшли повішеним, коли дісталися до пункту призначення.

Про це пише Ярослав Гаврилюк у «Волині-новій».

У неділю ввечері до чергової частини Ковельського міського відділу внутрішніх справ зателефонувала мешканка приміського села Вербка зі скаргою на свого 48-річного чоловіка, який начебто скандалив вдома. Жінка попросила правоохоронців приїхати і втихомирити його. За викликом виїхав наряд міліції, забрав «бунтівника», ‒ йдеться у статті.

О 18 годині 50 хвилин міліцейський патрульний УАЗ прибув на територію Ковельської центральної районної лікарні. За свідченням очевидців, коли правоохоронці відчинили задні двері, то на внутрішніх ґратах був повішений на мотузку затриманий. Медикам залишилося лише констатувати, що чоловіка доставили в приймальне відділення ЦРЛ в стані біологічної смерті через повішення в машині міліції, ‒ стверджується в публікації.

Як вдалося дізнатися від заступника начальника Ковельського міського відділу внутрішніх справ майора міліції Олександра Вегери, моторизований наряд попрямував до лікарні, аби обстежити затриманого на предмет наявності алкоголю в крові. Попутно правоохоронці «підвезли» до міста й жінку, яка телефонувала в міліцію, але дорогою вона чомусь вийшла.

Статут патрульно-постової служби міліції України, затверджений наказом МВС від 28 липня 1994 року, категорично визначає, що при посадці у транспортний засіб затриманих осіб патрульні повинні вживати заходи перестороги, виключаючи можливість нанесення їм травм та постійно стежити за їхніми діями. Згідно з порядком доставлення, перед посадкою в автомобіль проводиться зовнішній огляд одягу і речей осіб, які перебувають у стані сп’яніння, з метою вилучення у них предметів, що можуть бути використані для нападу на працівників міліції, заподіяння шкоди собі чи іншим особам, які перебувають в салоні автомобіля. Також міліціонерам під час несення служби на транспортних засобах забороняється перевозити сторонніх громадян.

Закон «пише», що доставлення в міліцію особи, яка скоїла адміністративне правопорушення, має на меті припинення протиправної дії і забезпечення притягнутої особи до відповідальності. Оскільки доставляння є обмеженням особистої свободи правопорушника, то необхідно перед тим, як застосувати цей захід, зробити все необхідне, щоб безпосередньо на місці ретельно розібратися в обставинах правопорушення і вжити відповідні заходи: вимагати припинення правопорушення і винести на місці усне попередження. Якщо умови не дають можливість вжити дієві заходи, то необхідно затримати правопорушника і доставити його в міліцію з додержанням вимог, викладених у законі.

Навіть якщо затриманий був у стані сп’яніння, то дії правоохоронців мали б бути іншими: він передається в спеціальний медичний заклад, а, за відсутності медвитверезника, – затримується і тримається у спеціально відведеному для цього приміщенні міліції до витвереження. Якщо ж порушник перебуває у важкому стані, то до нього нарядом негайно викликається швидка медична допомога.

Виходить так, що ковельськими міліціонерами всього цього зроблено не було, ‒ зазначає автор.

Хоча, статутом патрульно-постової служби міліції зобов’язано начальника міськвідділу УМВС організувати вивчення його норм особовим складом та забезпечити неухильне виконання його вимог під час організації охорони громадського порядку.

На місце пригоди терміново виїхали керівники Ковельського міського відділу внутрішніх справ та міжрайонної прокуратури, а через декілька годин сюди прибуло міліцейське начальство з області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Чеширский Кот Показати IP 27 Листопада 2012 11:28
Новому начальнику МВС есть работенка.
Z Показати IP 27 Листопада 2012 11:30
Ти диви, скільки закон передбачає всіляких заходів, щоб з алкашом-дебоширом бува чого не сталось. А чого ж тому закону наплювати, що ті, що позаливають собі баньки виробляють з дружинами та дітьми і коли в того довбаного закону уже нарешті руки дійдуть до того щоб захищати і убезпечувати перш за все тих, хто змушений проживати в одному приміщенні з агресивним алкашом?
Вадим Показати IP 27 Листопада 2012 12:15
Алкаші теж люди. З ким не буває, не витримав чоловік... Шкода.
nata Показати IP 27 Листопада 2012 12:36
це як з бездомними псами - зажди є кому пошкодувати і наробити з цього приводу галасу. А що вони кусючі зарази, то мовчать...
е Показати IP 27 Листопада 2012 12:45
коли тверезі - люди коли вип'ють - робляться звірми
RS Показати IP 27 Листопада 2012 12:57
Алкаши не люди, алкаши не тварини, алкаши - непотрібні і небезпечні мутанти. Чим їх менше залишиться, тим краще.Всім їм туди й дорога, ще хай наркош з собою заберуть.
Оперативно Показати IP 27 Листопада 2012 12:58
Ковельський начальник міліції...вже не начальник.
Чеширский Кот до Оперативно Показати IP 27 Листопада 2012 15:07
Не сомневался.
QQQ Показати IP 27 Листопада 2012 14:51
Шкода, що людини, ким би він не був, але для когось він був батьком і сином. А ще більше шкода сержантів (молоді хлопці мабуть років по 20-25) які були на виклику - прокуратура зараз порушить криммінальну справу і будуть піаритися і розказувати про грубі порушення відомчих інструкцій. А гуманний суд якщоі не впаяє реальний срок, то з роботи точно виженуть.
Філософ Показати IP 27 Листопада 2012 14:54
В цій ситуації буде 5 стадій: 1. "Галас". 2. "Плутанина". 3. "Пошуко винних". 4. "Покарання не винних". 5 І накінець "Заохочення не причетних". ....А ментів шкода, бо повішають на них всіх собак...
Jnj; Показати IP 27 Листопада 2012 15:21
Отож! Так закортіло повіситись - іди і вішайся так, щоб людям проблем не створювати, так ні ж - гадський менталітет і в такому "ділі" гору бере.
W до Jnj; Показати IP 27 Листопада 2012 16:58
Он воно як? А якби на місці "алкаша" опинився не алкаш, а інший пересічний громадянин, що впав в поле зору правоохоронців. Тоді що? "Бідним сержантам" службові обов*язки не виконувати? До того ж ще невідомо чи чоловік повісився сам. Ніхто ж цього не бачив.
ага Показати IP 27 Листопада 2012 18:21
а ви впевнені, що він сам повісився?
вітя Показати IP 27 Листопада 2012 18:29
диму без вогню не буває. Не так часто пяні вішаються у бобиках. Можливо дали добре...вкинули-і не витримав бідолага.
@ Показати IP 27 Листопада 2012 19:58
Ой та ладно самі мабуть добре надавали кийками, а потім придумали історію повішення. Прокурор все знає.
Антон Показати IP 27 Листопада 2012 21:44
Уважно читаю всі відгуки. А хто сказав, що затриманий повісився? Автор такого не писав! Після проведеної мєнтами "профілактичної бесіди" чоловік (чи як хтось каже - алкаш) просто "дав дуба". Жінку відразу висадили з машини і "зробили" самогубство.
Марина Показати IP 27 Листопада 2012 21:52
Попутно правоохоронці «підвезли» до міста й жінку, яка телефонувала в міліцію, але дорогою вона чомусь вийшла... До неї запитання поставте! Як так сталося? Чому? І чому вона вийшла?!
RS Показати IP 28 Листопада 2012 11:31
Якщо алкаш, то наплювати "сам чи не сам", аби їх було менше! А якби був не алкаш, а"інший пересічний громадянин", то і відношення до цього всього було б інше, хоч хто сказав, що "пересічний громадянин" не може бути істеричним дегенератом?
Петро до RS Показати IP 28 Листопада 2012 12:28
"Алкаш" (хоч це ще ніхто не довів)- такий же громадянин, як і ви. І мав навід'ємне право на законне ставлення працівників міліції до своєї особи. В тому числі і щодо забезпечення безпеки життю. Якби міліцірнери не порушили своїх обов'язків, що чітко виписані в інструкції, розважаючи попутницю на очах чоловіка, то людина була б жива. Шерше ля фам...
RS Показати IP 28 Листопада 2012 13:22
Ні алкаш, не такий же громадянин, як і я.А всім гуманістам і правозахисникам алкашів бажаю пожити під одним дахом з алкашем, особливо з буйним алкашем, всі нюанси такого життя випробувати на власній шкірі та на дитячих сльозах, а тоді розкривати роти та патякати про права алкашів та обов"язки суспільства.
ПРИВИД Показати IP 28 Листопада 2012 15:48
А покійний випадково не був ілюзіоністом? Просто, як дим. Невдало було його звязано, шнурок був закороткий,їхали по ухабах, в кабіні лунав шансон, ніхто й не чув криків й зойків живого... Хай спочиває та своїх "таксистів" дожидає. Він ще довго їм буде снитися. ...Єдине прикро, що ярлика цього на нього навішають, та й батюшка не захоче службу читати...і нормально ховати.
Олена Показати IP 28 Листопада 2012 17:00
Безумовно, алкоголізм - це страшна біда. Але я глибоко переконана, що ніколи алкашем не стане чоловік, у якого любляча дружина. Вона ж не виходила заміж за алкаша, а був це нормальний хлопець. Звісно, задатки, генетична схильність - це було. Але якщо такий чоловік розуміє, що він потрібен дружині, дітям, він не скотиться до жахливого рівня, бо йому просто не дадуть дорогі люди так деградувати. Бо вони будуть за нього боротися. Я 20 років у шлюбі і знаю, що кажу.
Коментар з Ковельської правди Показати IP 28 Листопада 2012 23:06
Підполковник міліції Іван Коростенський вже не начальник Ковельського міського відділу внутрішніх справ, - пише Ярослав ГАВРИЛЮК в свіжому номері "Волині-нової". Сталося це через день після надзвичайної події в місті залізничників, коли у службовому міліцейському автомобілі було виявлено повішеного 48-річного мешканця приміського села Вербка. Про цей резонансний випадок газета "Волинь-нова" розповідала в минулому номері в публікації «Смерть у патрульній машині». Іван Коростенський прийшов працювати до Ковеля лише в лютому нинішнього року. Раніше він очолював Жидачівський районний відділ УМВС України у Львівській області. Цікаво, що його попередник — полковник міліції Ігор Мрачко із Полтавщини — тут теж надовго не затримався, пробувши в керівному кріслі взагалі півроку. Його звільнили невдовзі після того, як услід за критикою в газеті ковельські міліціонери «призначили» журналіста «Волині-нової» свідком у справі по вбивству. А газета "Сегодня" подає думку односельців загиблого: на пошті в Вербці нам сказали, що в селі сумніваються в самогубстві Миколая. «Так, він пив, але хто зараз не п'є, а вішатися через дружину Коля не став би - він мужик прямий і трохи грубуватий. Може, міліціонери вирішили його трохи більше повиховувати, вдарили не туди, куди треба, а потім «намалювали самогубство». І нарешті через три доби після інциденту, коли резонанс вийшов за межі області і держави (матеріали надрукувала, наприклад, "Комсомольская правда") "розродилася" коментарем служба зв'язків з громадськістю УМВС України у Волинській області, повідомивши, що "за даним фактом була проведена службова перевірка, за результатами якої щодо працівників міськвідділу застосовані заходи дисциплінарного впливу". Правда коментар цей дивний якийсь! Виявляється, коли патрульні приїхали до оселі потерпілого, дебошу вони не застали, а всього лиш НЕТВЕРЕЗОГО чоловіка. Наскільки нетверезого - СЗГ замовчує. Практично якихось хуліганських дій вербівчанин не вчиняв, а згідно офіційного повідомлення "вів себе спокійно, спецзасоби і заходи фізичного впливу щодо нього не застосовувалися". Чому ж тоді міліціонери не провели звичайну профілактичну бесіду з попередженням про неприпустимість антисоціальної поведінки в побуті, а повезли цього громадянина в "клітці" до лікарні? Прямо порушивши норми статуту на який посилається Гаврилюк у своїй статті. Чи не безпідставне позбавлення волі особи призвело до трагедії?
Петро Показати IP 29 Листопада 2012 10:07
Що ж виходить? Ну посварилися чоловік з жінкою. Де не буває? Не побилися ж. Навіть міліція такого не каже. Жінка, для "полякати" випившого, викликала міліцію. Міліція приїхала - все тихо, ніхто не хуліганить. Побитих, покалічених немає. Людина, навіть якщо й випивша, у своїй хаті знаходиться. Не в якомусь громадському місці ж. Після цього, чоловіка, який вів себе спокійно, чомусь "запакували" в будку і повезли на освідчення. ВІн що, за кермом був? Що чоловік порушив, що його поночі витягли з хати і повезли...на смерть? Це дисциплінарне порушення? Це дії, які призвели до смерті потерпілого! І як ви уявляєте собі самоповішення дорослого чоловіка в клітці розміром півметра на метр на очах і на слуху наряду?
Винахідник Показати IP 29 Листопада 2012 11:11
От класно, хочеш позбутися чоловіка чи жінки, викликай ментів. І справу зроблено. Єдина незручність - це витрати на похорони. Йдемо ж у Європу?! Егеж!
Я Показати IP 29 Листопада 2012 12:15
До Олени, якщо ти двадцять років в шлюбі, то можеш з стовідсотковою впевненістю стверджувати,що у всіх все однаково, як під лінійку, що в алкоголізмі винні всі навколо тільки не сам бухаючий і все залежить від люблячого оточення? То ти просто біди ще не бачила. От саме такі люблячі мамаші і виховують потім синочків, за яких все життя треба боротись, щоб вони не деградували.
Олена Показати IP 29 Листопада 2012 18:11
Як це не прикро декому визнати, але до чарки тягнуться ті люди, для яких це сумнівне задоволення є найбільшою розрадою в житті. Значить, додому вертатися він не хоче, там йому некомфортно, його ніхто не вислухає, не підбадьорить, не приголубить. Тому замість того, аби проаналізувати свою життєву драму і знайти вихід, не варто заздрити щасливим сім'ям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus