USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Москві видадуть підручник з української мови

18 Травня 2010 12:57
Видання підручника з вивчення української мови в престижному московському вищому навчальному закладі передбачено угодою між Міністерствами освіти і науки України і Росії.
Про це повідомляє ТСН.
У Московському державному інституті міжнародних відносин видадуть підручник з вивчення української мови, сказала заступник глави Адміністрації президента Ганна Герман.
Як уточнила Герман, видання підручника з вивчення української мови в престижному московському вищому навчальному закладі передбачено угодою між Міністерствами освіти і науки України і Росії про першочергові заходи з розвитку науково-освітньої співпраці на 2010-2012 роки, яку було підписано 17 травня в Києві.
Відповідно до планів співпраці у галузі освіти та науки між двома державами, також заплановано, що в 2011 році 7200 українських студентів вчитимуться у вишах Росії, маючи при цьому 300 державних стипендій від російського уряду; водночас 3800 російських студентів вчитимуться в Україні, 120 з яких матимуть українські державні стипендії.
Нагадаємо, що міністерства освіти двох країн останнім часом активно співпрацюють. Зокрема, Міносвіти України має намір відновити підготовку в педагогічних навчальних закладах викладачів російської мови. У свою чергу, РФ запропонувала надіслати в Україну вчителів російської мови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Влад Показати IP 18 Травня 2010 17:22
Мова мовою,учебник учебником, но чтобы,как говорится по народному понять по украински,нужно послушать аудио-спектакль Ивана Семеновича Нечуя-Левицкого"Кайдашева сімя"...И только на украинском.Классика
Вчитель Показати IP 18 Травня 2010 18:31
На Україні все куплено. Тому й немає для нормальних дітей книжки, все для продвинутых. Пропонують дитині крутую музичну школу, недорого, 500$ в месяц!. Простых не берут. Цікаво, як вже дитина після такої оплати грати буде?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus