USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У півметрових заметах лісів волинські єгері врятували малих поросят

19 Березня 2013 08:16
Волинські лісівники врятували від негоди 13 новонароджених поросят під час рейду.

Про це повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Зокрема під час рейду лісова охорона натрапила на дві самки із виводками маленьких поросяток, яким лише виповнилося кілька днів. Одна привела 7, інша – 6 полосатиків. І мами, і малята почуваються добре.

Так, висота снігового покриву у лісі вже сягає 50 сантиметрів і більше. Від негоди у лісі найбільше страждають звірі, тому єгерська служба підпорядкованих управлінню підприємств робить все можливе, аби тварини мали вдосталь їжі: підсипають кукурудзу, вивішують кормові віники, наповнюють сіллю солонці, сіном годівниці. Так, щорічно підприємства управління витрачають на влаштування кормових полів (посів злакових, посадка клубнекоренеплодів), заготівлю (кормових віників, зерноснопиків) та придбання кормів понад мільйон гривень.

Лісові мешканці у ці важкі дні намагаються бути близько підгодівельних майданчиків, нерідко у пошуках їжі підходять до населених пунктів. Особливо це стосується диких свиней.

Також інформують, що лісові масиви області не постраждали в результаті негоди. Нагадаємо, що 15 березня на Волині випала місячна норма опадів у вигляді снігу, що практично паралізувало рух транспорту, пошкодило лінії електропередач та зв’язку. Проте під час перевірок стану лісового фонду Волинського ОУЛМГ, масових лісовалів не виявили. Снігова лавина пошкодила лише поодинокі дерева.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus