USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У понеділок Луцьком їздитиме військовий бронетранспортер

9 Лютого 2010 14:36
У понеділок, 15 лютого, вулицями Луцька їздитиме бронетранспортер. Військова машина їхатиме за парадною колоною до Меморіалу Слави. Там вшанують пам\'ять загиблих на «афганській» війні та урочисто відзначать 21-шу річницю виводу радянських військ із Афганістану.
Голова обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Григорій Павлович розповів, що цьогоріч урочистості розпочнуться ще 14 лютого.
До свята в селі Підгайці Луцького району пройде обласний турнір із волейболу. Він організовується на вшанування пам’яті загиблих в Афганістані Валерія Шиманського та Віктора Ткачука. Цього ж дня в Луцьку відбудеться VIII Міжнародний турнір із дзюдо та самбо в пам’ять за загиблими в «афганській» війні. 
Головні ж святкування відбудуться 15 лютого. Розпочнеться вшанування воїнів-інтернаціоналістів о 12.00 у приміщенні Волинського облмуздрамтеатру. Тут пройде концерт-реквієм «Афганістан: 21 рік після війни», де нагороджуватимуть колишніх солдатів, що служили в Іраку, Афганістані, Анголі та В’єтнамі. 
Опісля, урочистості продовжаться на Меморіалі Слави. Закінчиться день пам’яті пригощанням на польовій кухні просто неба та салютом. У скільки обійдеться святкування Григорій Павлович не підраховував. Проте впевнений, що гроші обов’язково знайдуться.
Загалом на Волині мешкає 3 150 воїнів-інтернаціоналістів. «Цього року на державному рівні премій до Дня вшанування  учасників бойових дій на території інших держав не передбачено. Проте, ми протягом року підтримуємо ветеранів власними силами», - каже голова Волинської організації Української спілки ветеранів Афганістану.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вікінг Показати IP 9 Лютого 2010 20:38
Кому та війна потрібна була? Ще довго буде згадуватися у нас. Жаль за постраждалих та інвалідів.
Ostap Показати IP 10 Лютого 2010 01:14
Вікінгу Такий войовничий нік, Острів - не земля?Онучі - не смердять?В який спосіб тобі шкода?Адресу спілки ветеранів підсказати?
seal Показати IP 10 Лютого 2010 23:20
2Ostap. +1

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus