USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Швеції вчили волинського депутата будувати коаліцію

26 Листопада 2008 17:05
Помаранчевий депутат Ківерцівської міськради Олександр Мельничук взяв участь у міжнародній конференції в шведському місті Соллентуна, організованій фундацією Ярла Х’ялрмасона. Про це 26 листопада «Волинським Новинам» повідомили у прес-службі ВОО НСНУ.
Організатори конференції хотіли продемонструвати успішні кампанії побудови місцевих коаліцій на прикладі Швеції, де керують країною чотири «буржуазні» партії. Мер міста Уппланд Весбі розповів, що виборці ще до виборів знали про його коаліційну команду, знали хто з його колег за який напрямок буде відповідати у разі перемоги. І хоча членів партії «Модератерна» у його місті вдвічі більше, ніж у трьох інших політичних сил разом, відносини між ними складались, як між рівними.
Щодо статусу мера у шведських містах, можна сказати, що пільги у них відсутні, а  обмеження  є - вони не мають права купувати алкоголь в магазинах свого міста.
Найбільше українську делегацію вразив виступ 26-річного депутата Рейстагу (парламенту) Фредріка Шульте. Молодий політик був обраний до вищого законодавчого органу королівства у 24 роки за системою відкритих партійних списків від міста Стокгольм.
Депутат не має відпустки і отримує заробітну плату на рівні шведського лікаря (приблизно 5000 євро), має одного помічника на двох депутатів та жодних пільг, окрім «безлімітного» телефону, проїзного на потяг та зменшення оплати за Інтернет на 75%. За словами пана Шульте, поняття депутатської недоторканості, як і факти обрання за списком однієї партії та перехід до іншої, просто незрозумілі для політиків Швеції. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus