USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Проїзд у маршрутках Володимира-Волинського подорожчає до 3,50 гривні

14 Лютого 2017 12:42
Під час громадського обговорення 13-го лютого вирішили, що проїзд у міських маршрутках Володимира-Волинського здорожчає до 3 гривень 50 копійок для дорослого та 2-х гривень для дітей. Представники міської ради запропонували, щоб вартість на проїзд зростала поступово – від 17-го лютого становитиме 3 гривні для дорослих і 1,50 гривні для дітей, а з початку березня можливе чергове зростання вартості, пише БУГ.

Присутні підприємці наголосили, що тариф на міські перевезення не змінювався з червня 2015-го року – 2 гривні 75 копійок. Але після зміни податкового законодавства та збільшення мінімальної заробітної плати змушені переглянути тариф.

“Теперішній тариф не змінювався з червня 2015 року. Ми всі знаємо на скільки зросла заробітна плата з того часу, в скільки разів зросла вартість пального, запчастин. Ще є один критерій – це все приватні перевізники, це є бізнес. Тобто бізнес це завжди конкуренція, але останні два роки на конкурси в межах міста, фактично, подаються лише по одній пропозиції по різних маршрутах. У нас є зауваження до перевізників, але розуміємо, що дехто з них працює на одному лише ентузіазмі”, – зазначив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Підвищення вартості проїзду підтримав голова бюджетної комісії Сергій Коба та мотивував це тим, що наразі зросла заробітна плата, вартість запчастин. Депутат наголосив, що потрібно взяти “коридор” для того, щоб громада міста звикла з новими цінами і підняття було поступове. Також пан Коба нагадав тенденцію останніх кількох місяців, коли підприємці не в змозі продовжувати свою діяльність та закриваються.

Перевізники вислухавши пропозицію представників міської влади, наголосили що пропонований ними тариф дозволить їм лише працювати і не закриватися.

“На сьогоднішній день мені соромно, соромно за ті автобуси, що стоять.

Я розумію людей, що вони не мають чим заплатити, але або ми працюємо, або ми станемо. В першу чергу повинна бути безпека. От для прикладу проходить місяць і я маю думати, що мені купити – колесо чи поміняти масло? Нас і 3,5 гривні не врятує… держава нас загнала в глухий кут”, – сказав Анатолій Горун.

Колегу підтримали і інші підприємці, які розповіли, що змушені випускати в рейс більш економні автобуси замість комфортніших.

Як варіант вирішення проблеми, депутат міськради Ярослав Жук поцікавився, чи представники влади вивчають питання введення системи електронних квитків, а також коли на зупинках з’явиться розклад руху автобусів та де можна переглянути документи на вже діючий тариф на перевезення 2,75 гривні.

Такі питання депутата викликали у підприємців здивування і вони запропонували депутату придбати власний автобус та працювати перевізником. Ярослав Матвійчук пояснив, що над питання електронних квитків наразі працюють, але така система дуже дорого коштуватиме для міста.

У підсумку вирішили, що 16-го лютого під час міськвиконкому приймуть тариф 3 гривні і вже з п’ятниці (17-го лютого) перевізники могтимуть за ним працювати. Далі протягом 2-3 тижнів спеціалісти вивчать необхідну документацію, обгрунтування перевізників, пасажиропотік і тоді можливо піднімуть тариф до 3- гривень 50 копійок.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Луцьку перевізники вимагають підвищення вартості квитка у маршрутках до 5 гривень (з 3). У випадку відмови – обіцяють зупинити роботу усього транспорту, що може спричинити в місті транспортний колапс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бубочка Показати IP 14 Лютого 2017 13:07
С-ки того Володимира, щоб маршрутка коштувала 3.5 грн. Я розумію Луцьк. Але у Володимирі, там не маршрутки, а мотлох.
Тарас Показати IP 14 Лютого 2017 15:30
Зупиняйте все. А потім думайте але не більше тижня, коли ваша сім'я запросить їсти. Підете навіть і на дві гривні. Не можете зрозуміти, що фактично немає підвищення мін.зарплати,, людям платили такі самі грошу, тільки в конверті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus