USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

У Свято-Покровському кафедральному храмі винесли для поклоніння Хрест Господній. ФОТО

22 Березня 2009 15:30
У суботу, 21 березня, під час всенічної напередодні Хрестопоклонної неділі з благословіння керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта благочинний Луцького району митрофорний протоієрей Никанор Шимко у співслужінні кліриків Свято-Покровського кафедрального храму Луцька  звершив чин винесення Хреста для поклоніння народу. Про це інформують «Волинські Новини».
 
Як повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ (МП), у Хрест вмонтовано частинку Животворящого Хреста Господнього з Єрусалиму. Після поклоніння Хресту настоятель храму протоієрей Георгій Шевчук привітав усіх з Хрестопоклонною неділею та передав вітання митрополита.
 
Довідково:
 
Перед початком богослужіння прикрашений квітами чесний хрест переноситься з жертовника на престол. Ця обрядова дія супроводжується молитвослов’ям і співами. Під час співу священик піднімає на голову чесний Хрест, несе і кладе його на престолі на місце, де звичайно лежить Євангеліє, яке ставиться на горнє місце престолу. Перед ним несуть диякон кадило, а псаломщик свічку.
 
Перед Хрестом на всю всенічну запалюється свічка. На утрені перед співом великого славослів’я священик облачається в усі священичі одежі. Під час співу великого славослів’я священик несе хрест по всьому храмі і кладе його на аналої, що стоїть посередині храму навпроти царських дверей, а потім тричі співають: «Хресту Твоєму поклоняємось, Владико», і кожен раз вклоняються хресту. Хор тричі співає те ж саме.
 
Після співу священик з дияконом уклоняються тричі й цілують Хрест, після чого вклоняються ще один раз. Хор співає стихири Хресту і присутні у храмі поклоняються Хресту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus