USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Свято-Троїцькому соборі Луцька молилися за загиблих журналістів. ФОТО

18 Вересня 2009 11:27
Панахиду з нагоди Дня пам’яті українських журналістів відслужили сьогодні у Свято-Троїцькому кафедральному соборі міста Луцька. Про це 18 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
Присутній на панахиді голова Голова Волинської організації Національної спілки журналістів України Михайло Савчак  зауважив, що повна назва цього дня, звучить, як «День пам’яті українських журналістів, які полягли за правду». Він відзначається щороку у третю п’ятницю вересня за рішенням ХІ з’їзду Національної Спілки журналістів у пам’ять про зникнення у 2000 році журналіста Георгія Гонгадзе.
«На жаль, не один Гонгадзе віддав життя  під час виконання своїх професійних обов’язків, цей перелік можна продовжувати. Це столичні журналісти, Борис Дерев’янко – колишній редактор «Вечірньої Одеси», що загинув від рук найманого вбивці», – сказав Михайло Савчак.
«На щастя, на Волині ніхто не пішов з життя таким шляхом. Але це не означає, що місцева влада на всіх рівнях толерантно ставиться до діяльності працівників мас-медіа. Бо вбити людину можна не тільки розстрілявши, а й розтоптавши її людську гідність, журналістські якості. Такий випадок відбувся у нас в Рожищенському районі, коли влада справді розтоптала професійну гідність головного редактора Рожищенської районної газети «Наш край» Петра Пастушака. Він не справився з тим і вже два місяці, як покинув цей світ. Тобто довести людину можна будь-яким способом, але ми протидіємо будь-яким спробам втручання в редакційну політику», – зазначив Михайло Савчак.
«Майстер пера окрім того, що має великий дар, ще й отримує велику відповідальність. Адже людина, від якої залежить світогляд не лише конкретної людини, а й суспільства в цілому, несе на собі велику ношу», – зазначив під час своєї проповіді протоієрей Віталій Собко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus