USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У центрі Луцька вирубують дерева, а прокуратура відмовчується

25 Жовтня 2013 17:30
У Луцьку продовжують вирубувати зелену зону. У скандальному сквері, що на розі вулиць Кривий Вал та Лесі Українки вирубали ще одне дерево, - повідомляє ТРК «Аверс».

Нагадаємо, ще у липні на місці відпочинку точився скандал через те, що місцевий підприємець, який поруч будує торговий центр, вирубав 5 дерев. А сьогодні місцеві помітили, що поряд із понищеним сквером зникло ще одне насадження. Небайдужі люди переконані, лучани і «оком не встигнуть моргнути», як на місці «зеленої зони» зведуть черговий супермаркет.

Раніше у сквері росли сторічні дерева. Зараз про них нагадують лише берези, які чудом залишились, та напівсухі клени. Місцеві досі обурюються - як влада могла допустити, щоб бізнесмен, який поряд будує новий торговий комплекс, так понищив дерева, які бачили історію.

Пояснення на те, чому зрізали явір, посаджений ще 120 років тому, знайшли швидко. Сказали, що дерево всохло. Місцева активістка Тетяна Дацишина звернулася до природоохоронної прокуратури, яка, до слова, зовсім поряд зі сквером. Однак там справою не надто зацікавилися: «Природоохоронна прокуратура направила моє звернення в інспекцію. Вийшов молодий хлопець, сказав, що він не бачить коріння дерев і тому порушення немає, й повернув цей лист у природоохоронну прокуратуру, але досі мені відповідь не дали».

На місці усіх зрізаних насаджень тепер 5 нових дерев. Щоправда, чи приймуться вони, питання часу, бо як їх садили, люди лише дивувалися: «Я підійшла до працівників і сказала, що для того, аби дерево нормально росло треба відро води вилити під коріння і відро води зверху на коріння. Нічого цього зроблено не було… Вибачте мене, садити 5-7-річне дерево замість 100 річного, то треба садити не один за 3, а 10 за 1 дерево садити», - зауважила місцева мешканка.

Який наступний сквер приглянеться бізнесменам - поки не відомо. Однак на території будівництва стало менше ще на одне дерево. Тут зрізали ще й каштан. Вочевидь, заважав будуватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
МЯР Показати IP 25 Жовтня 2013 18:08
Де вирубують? Та ні, то вам здалось. Спилюють-да, а вирубують - ніколи такого не буде поки я МЯР.
ЛКСМУ до МЯР Показати IP 25 Жовтня 2013 18:16
Справжній комсомолець Микола: після нього хоч потоп)))
Пуся Показати IP 25 Жовтня 2013 21:11
Віскі з пивом вирубає луччіше...
чумачеччая тетянка Показати IP 25 Жовтня 2013 22:52
прокуратуру я люблю всю заявами заклею, а в тому сквері з шарль-де голем ми в жмурки гралися - отака історія. питання до міськради: коли ви моєму чоловікові медаль за терпіння вручите?
свояк Показати IP 26 Жовтня 2013 10:34
А у сусідньому Володимирі- Волинському відбувається то саме.Х ..р-госпідарник , колишній комсомолець П.Саганюк винищив всі столітні дерева у парках та по вулицях.
Лучанка Показати IP 26 Жовтня 2013 11:37
Люди, перш ніж шашкою махати, рзібралися б що до чого.... Чомусь коли в інших місцях вирізуються (а не вирубуються) дерева, то всі мовчать... а тут біля прокуратури - і все, катастрофа.... а в якому стані ті дерева ніхто не бачив....
Факт до Лучанка Показати IP 26 Жовтня 2013 13:51
Каштан був в родючому стані, хоча на думку природоохоронної прокуратури це був останній рік родючості.
прокурору Показати IP 27 Жовтня 2013 15:55
чому психічно хвора дацишана заважає працювати підприємцям міста, отруює навколишнє середовище скандалами?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus