USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У «Вікіпедії» шукають фото волинських пам’яток

24 Вересня 2012 15:13
Волинські фотографи можуть долучитися до участі у фотоконкурсі «Вікі любить пам’ятки-2012».

Українська частина всесвітнього конкурсу «Wiki Loves Monuments-2012» триватиме до кінця вересня, ‒ інформує «Вікімедіа Україна».

У межах підготовки до цього конкурсу створили списки пам’яток архітектури, історії, монументального мистецтва та археології з усіх регіонів України.

А допомогу з формуванням переліків організаторам надали в обласних управліннях культури. Проте, усі списки потребують обробки для того, щоб зробити участь у конкурсі якомога зручнішою. Більшість із цих списків опубліковані в Інтернеті вперше.

Зокрема, уже готовий список пам’яток Волинської області. Однак, наразі він перебуває у процесі «вікіфікації».

Тож, за списком Міністерства культури у Волинській області розташовані 17 об’єктів культурної спадщини. До переліку пам’яток, які не підлягають приватизації на Волині увійшов 121 об’єкт.
А об’єктів архітектури національного значення на території області – 203.
Утім, не всі пам’ятки на Волині ще сфотографували. Тож, фотографи мають шанс взяти участь у конкурсі, додавши свої фото об’єктів культурної спадщини, зокрема, і волинських, до Вікісховища.

Детальніше про конкурс ‒ тут.

Метою проекту є фотографування та викладання у вільний доступ фотографій якомога більшої кількості об’єктів, що мають статус пам’ятки в країні.

Найкращі фотографії, що будуть представлені на суд міжнародного журі, в кожній країні будуть відібрані 21 жовтня. А до 18 листопада буде оголошено найкращого фотографа світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus