USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волиньраді блокують «бандерівське питання»

15 Лютого 2011 12:25
Депутатська група «Нова Волинь», яку очолює голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук вимагає зупинити заклики щодо «революції під знаменами Степана Бандери» і припинити «провокації, мета яких – підірвати соціальну злагоду в державі, назавжди розколоти Україну».
Таку заяву під час сесії облради 15 лютого розповсюдили депутатам облради.
«У той час, коли героїчними зусиллями…»
Зокрема, у заяві йдеться, що депутатська група «Нова Волинь» «висловлює глибоку стурбованість намаганням певних політичних сил в Україні у будь-який спосіб дестабілізувати політичну ситуацію у державі, використовуючи як привід скасування Указу Президента України «Про присвоєння Степану Бандері звання «Герой України».
Ми вважаємо, що Резолюція Європарламенту, що прийнята стосовно ситуації в Україні, є актом історичної справедливості і свідченням прихильності нашої держави європейським нормам гуманізму, демократії і права», - йдеться у зверненні.
У зверненні нагадують, що у згаданій резолюції йдеться: «Європарламент глибоко шкодує щодо рішення колишнього президента України Віктора Ющенко посмертно нагородити Степана Бандеру, лідера Організації українських націоналістів, яка співпрацювала з нацистською Німеччиною, званням «Національного героя України»; сподівається у зв’язку з цим, що нове українське керівництво перегляне такі рішення і зберігатиме відданість європейським цінностям».
У тесті заяві зазначається, що в той час як коаліція Верховної Ради, Президент та уряд намагаються вивести країну з кризи, «так звані «рятівники» України, що залишили по собі економічні руїни і політичний розбрат, здійснюють безперервні спроби унеможливити будь-які позитивні зміни в суспільному житті».
Закиди нинішній владі у зраді національних інтересів, організації «показових репресій», авторитаризмі, переслідуванні своїх політичних опонентів, ініціювання масових акцій протесту – безпідставні.
«Ми звертаємося до Українського народу із закликом дати гідну оцінку антидержавним діям, покласти край провокаціям і нагнітанню напруженості в суспільстві, всілякими намаганням дестабілізувати ситуацію в державі» - йдеться у зверненні.
Не без дискусій
Перед прийняттям порядку денного регіонал Олександр Шубка запропонував зняти питанням про заяву рішення Вищого адміністративного суду про скасування Указі Президента України «Про присвоєння С.Бандері звання Героя України». Його підтримали 43 колеги.
Не давши слово депутатам з ВО «Свобода», голова облради поставив питання на голосування – і його прийняли. Опісля був прийнятий і порядок денний без цього питання.
Після цього депутати Анатолій Вітів, Ігор Гузь, Євген Мельник, які просили слово до голосування, зайняли трибуну і висловили своє невдоволення діям як голови ради, так і «регіоналів», які ініціювали зняття проекті рішення.
«Це ганьба, боязнь депутатів з Партії регіонів навіть заслухати питання щодо Степана Бандери, - зазначив Гузь.

«Ганьба Борису Клімчуку» - вигукували дев’ятеро ветеранів ОУН-УПА, які прийшли до залу, а згодом і звернулися до депутатів з закликами підтримати розгляд цих «бандерівського питання» і поставити на голосування питання в поіменному режимі.
Однак, Володимир Войтович відповідно до регламенту оголосив перерву.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
VIVA Показати IP 15 Лютого 2011 13:01
Ну почалось!!! :) Лаври ВР не дають спокою Гузю і Ко.:) Зараз почнуть пики човпти! :)Добре що цей "цирк" Аверс транслює!
од Показати IP 15 Лютого 2011 13:53
Там таки пики - іх човпти і не перечовпвеш
Богдан Показати IP 15 Лютого 2011 13:55
Бандера наш герой.Слава героям смерть ворогам і зрадникам УКРАЇНИ.Знищимо Януковичів і всіх зрадників які працюють проти України.Революція буде у вересні 2011р.Зметемо диктатора і його посібників.
Олег Показати IP 15 Лютого 2011 14:10
Слава героям Бандерівцям.Встановимо памятник Степну Бандері у ЛУЦЬКУ.Проведемо у жовтні національну революцію.Геть Януковича і всіх зраднків на звалище і до судую
Андрій Показати IP 15 Лютого 2011 14:34
Слава герою Степану Бандері.Ганьба зрадникам.Климчука у відставку.ПІДНЯТИСЬ всім патріотам України на революцію у вересні 2011р.Герої зметуть клан банди януковичів.Побудуємо соціально-справедливу Українську державу.
правдоруб Показати IP 15 Лютого 2011 17:36
тому Гузю і пришибленим свободівцям більше немає чим зайнятися. Все в нас в області добре для повного щастя залишилось вирішити питання про Бандеру-героя.
штик Показати IP 15 Лютого 2011 21:02
"Нова Волинь", з більшістю регіоналів разом з Башкаленком і Климчуком побачивши групку радикалів трухнула та з переляку обмочилась і замість того щоб розблокувати трибуну раз та назавжди, закрила сесію та розбіглась.Показавши слабкість раз,говорити про те що ви сильні,це маячня.На другий раз їх буде десять,потім двадцять, а там і вашу більшість дуту розвалять.СЛАБАКИ І МАНДРАЖИСТИ!!!!
Волиняка Показати IP 16 Лютого 2011 12:44
правильно зробили, що заблокували. Це нонсенс - виключати питання з порядку денного! А кому воно заважає? воно їсти просить чи грошей з обласного бюджету? Ну проговорили б його проголосували та й по всьому. Але ж царю Борісу треба силу показати, дивіться мовляв який я хочу включаю питання, хочу виключаю. От йому й показали шо опозиція ще є. коли інші аргументи на владу не діють доводиться блокувати і на майдани виходити
Петро Дмитрович Показати IP 16 Лютого 2011 21:32
Соромно за Волинь, колиску УПА. А заява "Нової Волині" - це сигнал губернатора Президенту: "Батьку, я весь ВАШ, до останньої волосинки на ...бороді. Ну не виганяйте ще мене навесні на пенсію. Га?"
володя волинський Показати IP 21 Лютого 2011 12:46
БАШКАЛЕНКО І КЛИМЧУК відчувають перелякані зрадники що кара за зраду наступить незворотня і тікати буде нікуди.ВО Свобода і інші патріоти очолять революцію іконфіскують награбовані статки клану януковичів.Памятник СЕПАНУ БАНДЕРІ буде у Луцьку,а ГЕРЄМ він є назавжди.
Брежнев Показати IP 22 Лютого 2011 14:18
кому він треба ваш памятник? нема де грошей діти.думайте головою і не заважайте владі працювати.історичні факти знати треба але не треба робити зараз з цього питання №1, коли в країні є набагато важоивіші питання. такшо позатикайтесь там бандерівці нікому не потрібні на чолі з Гузем зі своїми ідіотськими ідеями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus