USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Волинській духовній семінарії відродили традиції місіонерства

28 Вересня 2009 16:34
Цього навчального року один із учасників першого місіонерського гуртка, нині проректор Волинської духовної семінарії (УПЦ МП), викладач місіології протоієрей Сергій Ющик з благословення владики-ректора відновив діяльність місіонерського відділу. Про це інформують «Волинські Новини».
Дев\'ять років тому студенти ВДС (нині всі вони уже священнослужителі) з благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта заснували місіонерський відділ семінарії. Молоді юнаки та священнослужителі-студенти на чолі з помічником інспектора архідияконом Аліпієм (Сапігою) (нині ігуменом) звершували місіонерські справи у школах та інших навчальних закладах, їздили по парафіях, де проповідували Слово Боже.
Цього навчального року один з учасників першого місіонерського гуртка нині проректор ВДС, викладач місіології протоієрей Сергій Ющик з благословення владики-ректора відновив діяльність місіонерського відділу.
Планується, що активну участь у місіонерській праці братимуть студенти ВДС , завдання яких є абсолютно необмеженими, адже у місію Церкви Христової входить велика кількість обов\'язків.
У прес-служба Волинської єпархії повідомляють, що першим кроком місіонерів буде відвідання Луцького будинку  для людей похилого віку.
Створено також місіонерський хор, який буде супроводжувати молодих проповідників не тільки у соціальних організаціях, але й на приходах Волинської єпархії.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus