USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Волинського лісу тепер є свій музей

20 Жовтня 2008 15:29
Сьогодні в урочищі Лопатень Ківерцівського району  відбулося  відкриття Музею волинського лісу. Про це 20 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує офіційний сайт Волинської ОДА, ініціаторами його створення стали начальник обласного управління лісового і мисливського господарства, заслужений лісівник України Богдан Колісник і журналіст Валерій Мельник. Участь у заході брав голова облдержадміністрації Микола Романюк.
Експонати музею, до збирання яких долучилися колективи всіх лісгоспів краю, розповідають про давню історію пущ, борів і дібров Волині. Тут представлено старий інструмент лісівників, вивіски лісництв, дореволюційний нагрудний знак «сторожів лісу», а також численні документи і фотоілюстрації. Цікавим експонатом  є будиночок лісівника XIX століття. Для туристів поруч з музеєм  облаштовано екологічну стежку, а для школярів – клас під відкритим небом.
Пізніше відбулося відкриття дороги від села Городок до села Троянівка Маневицького району. Вона з’єднала  Городок з важкодоступними лісовими масивами і   полегшить захист лісу від пожеж і бракон’єрів. Матиме дорога і соціальне значення, оскільки для мешканців села Городок на 30 кілометрів скорочує відстань до села Троянівка та залізничної станції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 20 Жовтня 2008 15:39
ото дожилися, пятниця 17 жовтня, це вже сьогодні. пахне тухлістю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus