USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Волинському краєзнавчому розповіли про молодь, що відповідала за вчинки вождів

29 Січня 2009 16:07
Сьогодні, 29 січня, у Волинському краєзнавчому музеї відбулася зустріч, присвячена річниці битви під Крутами, – інформує репортер «Волинських Новин».
На захід, який організували працівники відділу новітньої історії Волинського краєзнавчого музею, запросили вихованців Волинського технікуму Національного університету харчових технологій.
Зустріч розпочалася віршем Павла Тичини «На Аскольдовій могилі». Завідувачка відділу новітньої історії музею Валентина Машлай розповіла всім присутнім про історичні передумови бою під Крутами та про саму трагічну подію. «У нашій історії молодь завжди відповідає за вчинки вождів», – зазначила пані Машлай.
Також молодший науковий співробітник відділу новітньої історії Сергій Лис провів екскурсію пересувною виставкою «З історії української революції 1917-1928 років», де звертав увагу на місце Волині у цей період історії становлення української держави.
За його словами, серед тих, хто вижив того дня, був і волинянин. А його родич поставив неподалік Луцька пам’ятний знак. Насамкінець усім присутнім демонстрували фільм із серії «Невідома Україна» «Лист без конверта».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 29 Січня 2009 17:45
Тичина у своєму вірші написав: "Тридцять мучнів-українців". А нинішні... як би то висловитися, щоб цензура не вирізала? особи твердять про триста загиблих - у 10 разів більше. Отож цікаво, чи був вірш Тичини прочитаний згідно з первинним текстом, чи перекручений відповідно до сьогодення...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus