USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У вирішення проблеми охоплення Волині теле і радіопродуктом втрутиться Ющенко?

29 Грудня 2008 15:09
Сьогодні, 29 грудня, голова облдержадміністрації Микола Романюк провів робочу нараду, під час якої обговорювалися можливі шляхи забезпечення трансляції програм волинського та національного мовлення у віддалені райони області. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Повне охоплення території області державним та місцевим інформаційним продуктом – один із пріоритетів діяльності голови облдержадміністрації у 2008 році. Зреалізувати його вдалося не в повному обсязі. Але разом із тим обласна влада зі свого боку виконала свої зобов’язання – у Камені-Каширському збудовано трансляційну вежу, завдяки якій національним теле- та радіопродуктом можна було охопити Цумань, Любешів, Кортеліси та Шацьк.
Ще у квітні до Національної Ради України з питань телебачення та радіомовлення були направлені листи, у яких йшлося про виділення для Волині додаткових частот мовлення. Поки що це питання не вирішене.
За інформацією прес-служби голови ОДА, сьогодні Микола Романюк провів робочу нараду, під час якої обговорили можливі шляхи забезпечення трансляції програм волинського та національного мовлення у віддалені райони області.
Оскільки всі технічні роботи виконані, а, за словами Миколи Ярославовича, «вісім місяців чекаємо частот», сторони розглянули можливі шляхи забезпечення хоча б часткової трансляції.
Як поінформував директор Волинської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Сергій Семерей, наразі в області є можливість транслювати телебачення на Любешів та Цумань. Це можна зробити без великих затрат коштів з допомогою вежі у Ковелі – приймати сигнал там і ретранслювати його. Шацьк і Кортеліси забезпечити сигналами національного ТБ можна буде лише за допомогою щогли у Камені-Каширському. Також обговорювалися варіанти трансляції телебачення у Шацьку та Кортелісах у режимі так званого «тестового мовлення», допоки не буде надана ліцензія.
Голова облдержадміністрації Микола Романюк погодився із запропонованими варіантами та наголосив, що він, зі свого боку, зробить усе можливе для того, щоб області таки надали додаткові частоти мовлення. «Якщо буде потрібно, я підніму це питання перед Президентом України. Я беру на себе усю відповідальність – люди повинні дивитися національне телебачення… До Нового року потрібно зробити все, що у наших силах», – підсумував Микола Романюк. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus