USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У європейській версії Windows 7 не буде браузера Internet Explorer

14 Червня 2009 13:00
Корпорація Microsoft підготує спеціально для європейських споживачів версію операційної системи Windows 7 без вбудованого браузера Internet Explorer. Про це повідомляють 14 червня «Волинські Новини».
Як інформує Корреспондент, таким чином корпорація намагається запобігти черговим позовам про порушення антимонопольного законодавства ЄС. Крім того, в Microsoft не виключили, що ці заходи здадуться чиновникам Євросоюзу недостатніми.
Представники американської компанії заявили, що європейські споживачі матимуть можливість встановлювати браузер окремо від операційної системи. Водночас, Єврокомісія дала зрозуміти, що вона хотіла б, щоб Microsoft запропонував вибір браузерів, а не відсутність браузера як такого.
Нагадаємо, у січні 2009 року Єврокомісія заявила, що постачання Windows разом із вбудованим браузером Internet Explorer «порушує конкуренцію серед творців інтернет-браузерів, заважає удосконаленню програмного забезпечення, а також значно звужує вибір користувача». Тоді керівництво корпорації наголошувало, що у своїй роботі намагається суворо дотримуватися законодавства Євросоюзу.
У 2004 році антимонопольна комісія ЄС наклала на Microsoft штраф у 497 мільйонів євро за навмисне обмеження доступу споживачів до аудіо-візуального програмного забезпечення інших компаній. Корпорація відмовилася його виплатити, після чого в 2008 році її оштрафували на рекордні 899 мільйонів євро.
Довідково:
Розробка операційної системи Windows 7 розпочалася в 2000 році (тоді вона називалася Blackcomb, а її вихід планувався на 2005 рік). Вперше її було публічно продемонстровано 28 жовтня 2008 року. На початку січня 2009 року Microsoft розмістила бета-версію Windows 7 у відкритому доступі на своєму сайті. У травні на сайті корпорації з\'явився реліз-кандидат Windows 7, доступний всім бажаючим. За словами віце-президента Microsoft Білла Вегте, остаточна версія Windows 7 вийде наприкінці поточного року. Передбачається, що це відбудеться до початку різдвяних розпродажів.
Нагадаємо, у квітні повідомлялося, що компанія Microsoft, з метою спростити перехід користувачів операційної системи Windows XP на Windows 7, розробила режим емуляції Windows XP, за допомогою якого можна буде запускати додатки для Windows XP на платформі Windows 7.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Червня 2009 13:45
І правильно зробили!!!! ІЕ - [вирізано цензурою]

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus