USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Учасники АТО вимагають земельні ділянки у Луцьку

25 Серпня 2016 15:45
Представники громадської спілки воїнів Антитерористичної операції обурені процедурою виділення земельних ділянок учасникам АТО у Луцьку. Активісти звернулись до депутатів міської ради з вимогою здійснити інвентаризацію землі у Луцьку та впорядкувати публічну чергу пільговиків на земельні ділянки на сайті міської ради.

Про це говорили 25 серпня під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру.

Голова луцької міської організації спілки воїнів АТО Волині Анатолій Кобилянський розповів, що низка пільг, які надані учасникам бойових дій законодавством, зокрема право на одержання земельних наділів під будівництво, реалізуються у місті лише на папері. По факту, понад 1000 заявок від бійців та сімей загиблих, наразі, замість ділянок отримують відписки з міської ради про те, що землі у Луцьку немає.
«Як учасник бойових дій може перевірити цю інформацію, якщо у місті не має єдиного реєстру земельних ділянок? І чому, якщо пільговик сам собі знаходить вільну ділянку, показує на неї пальцем, з міської ради знову надходить відповідь, що ця земля не надається. А тим часом там уже починається будівництво. Чому у нас спочатку будують, а потім заднім числом оформляють усі документи?» - допитувався у депутатів Анатолій Кобилянський.

У відповідь на претензії невдоволених пільговиків начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала «розвів руками», та додав, що не можливо забезпечити усіх бійців наділами у межах міста. Зі слів начальника управління земельних ресурсів, на понад 1000 заявок, які подали пільговики на отримання ділянок, потрібно понад 400 гектарів землі.

«У Луцьку просто немає стільки місця. Ми вели переговори з селами Баїв та Рокині, там готові надати земельні наділи учасникам АТО, але ж усі хочуть жити у місті» - сказав Сергій Шабала.
Проте, представників ветеранів АТО не влаштувала така відповідь муніципалів. Один з присутніх бійців висловив недовіру забудовникам, які отримують земельні ділянки під багатоповерхівки, обіцяючи виділити в новобудовах квартири для учасників АТО та сімей загиблих. Проте потім виявляється, що навіть немає державної процедури, яка б передбачила безоплатну передачу нерухомості у власність пільговиків.

«Дайте нам землю, і ми самі знайдем собі інвесторів, які побудують нам житло!» - вимагав Анатолій Кобилянський.

Врешті, голова комісії пообіцяв озвучити запит про інвентаризацію землі у Луцьку на сесії міської ради. А також пообіцяв організувати на сайті міської ради публічну чергу заявників, та тих хто вже отримав наділи. Проте ініціативу учасників спілки АТО залучати інвесторів на будівництво, попросили залишити депутатам та відповідним профільним комісіям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
лучани Показати IP 25 Серпня 2016 15:58
На кожній сесії ділянки розтягують, як пиріжки, а солдатам ,які захищали країну нема. Кожен депутат отримав по декілька ділянок.
Ющик В.М Показати IP 25 Серпня 2016 16:26
АТО не закінчилося ; ділимо шкуру не вбитого медведя... ! Буде перемога , буде все .... дайте тільки срок : - буде вам і білка і свисток ...
Лучанин Показати IP 25 Серпня 2016 16:52
На сесіях виділяли земельні ділянки тільки сім"ям загиблих в АТО.Всі інші - це земельні ділянки під власними будинками лучан.Почитайте матеріали сесій.
волинянин Показати IP 25 Серпня 2016 16:53
а де наші ряжені атовці що сіли у міській раді у теплі крісла? Залізли в корито і сидять, людина це є підла ск*тина.
аяяй. Показати IP 25 Серпня 2016 17:00
Еще не известно сколько будут идти боевые действия на Востоке,и сколько еще будет участников (к сожалению и не только),так что давайте сначала все это переживем,а потом-каждому по заслугам.
Кобилинський Показати IP 25 Серпня 2016 20:54
Олег сходи но ще трохи в тб да послужи ще трохи І мудрика забери
Anatно Показати IP 25 Серпня 2016 21:34
Д...білу "начальник управління земельних ресурсів міськради Сергію Шабалі" шановний дупопротирач згідно ЗК для будівництва в містах виділяється ділянка не більше 10 стотих тобто щоб задовільнити 1000 заявок при нормі 10 потрібно 100г.
дебілу anathy до Anatно Показати IP 26 Серпня 2016 08:19
а вулиць,магазинів,садочку чи школи,аптеки,церкви не треба?сам д*біл..
888 до дебілу anathy Показати IP 26 Серпня 2016 08:27
а грп,електропідстанції,фапу,комунікацій...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus