USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Героям АТО дають землю у хащах та болоті

21 Червня 2017 17:37
Ветеранам АТО, які мешкають у селі Радошин (Ковельський район), в Головному управлінні Держгеокадастру у Волинській області відмовляють у наданні земель для ведення особистого фермерського господарства у місцині, обраній атовцями у зручному для них місці. Натомість їм пропонують землю, що вже десяток років є закинутою, поросла чагарниками та лісом, обробити її власними зусиллями, без спецтехніки – неможливо. Натомість землю, на яку претендують захисники України, хочуть продати із аукціону.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіли самі воїни АТО, яких, до речі, у цій невеличкій сільраді аж 14 осіб.

Щоб глибше вивчити проблему та на місці оцінити можливості, журналісти та депутат Ковельської міськради Ігор Пініс (УКРОП) відвідала село Радошин.

У приміщенні сільської ради їх очікували майже півсотні мешканців села.

Це були воїни АТО, члени їх сімей, депутати місцевої та районної ради, Голова Радошинської сільської ради. Людей об’єднало обурення несправедливістю та неповагою до їх односельчан, які ще в першу хвилю мобілізації стали стіною на захист України.

Під час зустрічі журналісти почули історію кожного із цих скромних героїв: захисника Луганського аеропорту, нагородженого орденом «За мужність» Олександра Солодуна, призваного 12 квітня 2014 року; Богдана Степанюка, 1989 року народження, призваного 11 квітня 2014 року, що проходив службу у 24 бригаді та побував у Слов’янськ, Хрящовате, Георгіївка, Лутугіно та інших гарячих точках та інших бійців. По кожному з них можна написати книгу.

Вони не просять нагород та визнання, хоча заслужили на це. Вони хочуть працювати на своїй рідній землі та годувати з цього свої сім’ї. А тому відмову в Головному управлінні Держгеокадастру у Волинській області у їх праві на нормальне життя вони сприймають, як чергову зневагу та не виконання державою взятих на себе зобов’язань.

Перед входом у приміщення сільської ради висить плакат із закликом до служби у контрактній армії України. Чи виникне ще бажання у жителів Радошинської сільської ради та мешканців інших сіл Волині після подібного ставлення до тих, хто сповна віддав свій борг перед Вітчизною, йти на захист влади, що зневажає власний народ?

Учасники зібрання у категоричній формі заявили, що цю землю не віддадуть нікому, та готові до акцій громадської непокори. Ведеться тривала переписка між бійцями АТО та Головним управлінням Держгеокадастру в області.

Неодноразово вони зверталися на Урядову гарячу лінію, до Голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, однак отримують постійно формальні відписки, ніякої конкретики.

Незважаючи на це вс, 2 липня 2017 року Головним управлінням Держгеокадастру в області запланований аукціон на продаж даних земельних ділянок.

Ігор Пініс, вивчивши ситуацію, надав мешканцям Радошина певні рекомендації та склав кілька документів, із якими представники громади поїхали сьогодні стукати у двері «високих кабінетів».

Залишається сподіватися, що здоровий глузд наших чиновників переможе бажання до наживи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus