USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Учені встановили справжнє походження «мумій інопланетян», виявлених у Перу

15 Січня 2024 00:20
Пара «мумій інопланетян», яку торік виявили в аеропорту столиці Перу, має цілком земне походження. Це – гуманоїдні ляльки, виготовлені, ймовірно, з кісток людей і тварин.

Про це свідчить науковий аналіз виявлених «мумій», пише УП. Життя з посиланням на Reuters. Вчені також проаналізували окрему руку з трьома пальцями і виключили будь-який зв’язок «мумій» з інопланетним життям.

Дві невідомі фігурки, схожі на муміфіковані тіла з видовженими головами та руками з трьома пальцями, одягнені в традиційний андський одяг, знайшли в картонній коробці офісу кур’єрської служби в аеропорту Ліми у 2017 році.
Деякі ЗМІ висловили припущення про їхнє можливе інопланетне походження. Мексиканський журналіст і ентузіаст НЛО Хайме Мауссан стверджував, що цим тілам близько тисячі років. У вересні 2023 року ці крихітні муміфіковані тіла навіть представили на слуханнях у Конгресі Мексики.

Читати ще: У Перу археологи виявили 1000-річні мумії дітей

Та згодом більшість експертів відкинули інопланетне походження муміфікованих тіл, назвавши події довкола них шахрайством. Вони припустили, що, можливо, це понівечені стародавні людські мумії, поєднані з частинами тварин.
І 12 січня 2024 року на пресконференції в Лімі експерти поставили крапку в цьому питанні. Вони заявили, що останки не є позаземними.

«Це не інопланетяни. Це ляльки, зроблені з кісток тварин з нашої планети, з’єднаних синтетичним клеєм», – розповів археолог з Інституту юридичної медицини та судової експертизи Перу Флавіо Естрада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus