USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Учні луцької ЗОШ №17 «мігрують» з закладу через переїзд чи навчання в ліцеях?

8 Вересня 2009 11:43
За останні п’ять років спостерігається тенденція щодо зменшення чисельності учнів у школі №17, що в Луцьку. Основними причинами вибуття учнів (з їхніх слів та слів батьків) зі школи є: зміна місця проживання, бажання навчатися у гімназіях, ліцеях. Про це йшлося під час колегії управління освіти Луцької міської ради, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Про комплексне вивчення рівня управлінської діяльності дирекції ЗОШ І-ІІІ ступенів № 17 щодо дотримання чинного законодавства в галузі освіти, осучаснення педагогічного процесу доповідав провідний спеціаліст управління освіти Луцької міськради Олександр Гурний.
 
За його словами, у 2008-2009 навчальному році у школі навчалося 543 учні, укомплектовано 22 класи. Із загальної кількості учнів дівчат 262 (49,1%), хлопців – 281 (50,9%). За останні п’ять років спостерігається тенденція щодо зменшення чисельності учнів у закладі. Так, кількість учнів за вищезазначений період зменшилась на 372 в цілому по школі, – сказав він.
 
Основними причинами вибуття учнів (з їх слів та слів батьків) із школи є: зміна місця проживання, бажання навчатися у гімназіях, ліцеях, – зауважив пан Гурний.
 
В ході аналізу даних анкетування учнів, батьків, вчителів встановлено, що суспільний рейтинг навчального закладу є досить високим. Зокрема 92% батьків учнів 11-их класів задоволені школою, у якій навчається їхня дитина. На думку 80% батьків учнів 11-их класів школа дбає про учнів, що мають труднощі у навчанні, проте 20% опитаних вважають, що про це дбають лише деякі вчителі.
 
Результати анкетування учнів 4-их класів (63%) свідчать про відсутність проблем в адаптації до їх навчання, хоча 26% зазначають, що вважають школу місцем, де змушені навчатися. Приблизно 93% опитаних відмічають, що серед учнів гарні взаємовідносини.
 
Результати анкетування учнів 11-их класів дають можливість стверджувати, що 100% учнів задоволені школою у якій навчаються і не мають проблем, пов’язаних із навчанням, 40% опитаних зазначили, що мають прогалини у знаннях із попередніх класів, 22% учнів відзначають недостатній рівень вольових зусиль щоб здійснити навчання. Приблизно 40% старшокласників турбує проблема професійного вибору.
 
83% опитаних педагогів зазначили, що необхідно покращити матеріальну базу школи; 55% – покращити методичну службу, а саме: забезпечення посібниками, підпискою на фахову пресу, комп’ютерними програмами, уроками на електронних носіях, 27% – роботу психологічної служби, 9% – роботу з важкими підлітками.
 
Під час колегії звучали зауваження щодо організації спортивно-масової роботи у школі, роботи психологічної служби, необхідності створення мультимедійного кабінету, право-виховної роботи.
 
Начальник управління освіти Луцької міської ради Сергій Калуш попрохав присутнього на колегії директора Луцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 Олега Маха прокоментувати вищесказане.
 
На факт щодо зменшення кількості учнів у закладі Петро Мах відповів, що у районі, де розташована школа, практично вичерпалася народжуваність. Щодо інших зауважень – є ще над чим працювати, деякі проблемні питання уже в процесі вирішення, – запевнив директор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 8 Вересня 2009 15:41
А як щодо наповненості учнями школи № 23: кількість перших класів досить порівняти у відповідь про те, що вичерпалася народжуваність ....причини в іншому!?!!!
Анонім Показати IP 8 Вересня 2009 20:45
Про яке наповнення учнями школи може йтися при такому директору? він просто розвалив колись дуже сильну школу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus