USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Учні луцьких музичних шкіл восени навчатимуться в Польщі

28 Квітня 2010 16:34
Сьогодні делегати з польського міста Радом розповіли, що після канікул луцькі молоді музиканти зможуть повчитися за кордоном.

Заплановано, що це відбудеться після канікул,коли Радомська музична школа переїде в нове приміщення. Тоді й буде змога прийняти групу луцьких школярів на навчання у майстер-класах.

Із делегатами зустрічалися представники обласного та міського управлінь культури. Домовилися про спільні заходи, які будуть проведені з нагоди 200-річчя з дня народження польського композитора Фредеріка Шопена.

Зокрема, заступник обласного управління культури Василь Ворон повідомив, що 28 травня у Волинському обласному краєзнавчому музеї відкриється виставка, присвячена творчості Шопена.

«Там будуть представлені твори образотворчого мистецтва на тему творчості Шопена. Буде експонована найновіша музична продукція, бо до сьогодні всі матеріали про Шопена, які у нас є, ще радянських часів», - зазначив Ворон.

Планується, що у відкритті виставки візьмуть участь учні луцької музичної школи № 1.

До слова, за кілька днів до відкриття виставки, 15 травня, у музичній школі відбудеться музичний вечір, присвячений 200-річчю Шопена.

«У Луцьку будуть проведені два великі академічні концерти 27-28 травня. А 18 червня приїде велика мистецька делегація з Польщі за участю учнів музичної школи. Два дні будуть діяти майстер-класи, швидше всього для студентів училища культури та мистецтв. І на завершення фестивалю «Стравінський і Україна», 20 червня, відбудеться великий концерт за участю польських гостей», - розповів Ворон.

Крім того, польські делегати запропонували організувати після фестивалю спільний виїзний концерт. Пропонуються міста Володимир-Волинський або Ковель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus