USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Учора на Волині розселили майже тисячу переселенців

18 Березня 2022 15:08
Протягом доби на Волині розселили майже тисячу вимушено евакуйованих українців. У цілому з початку військових дій в область прибули 23 тисячі вимушених переселенців. Частина з них тут перебувають транзитом.

Про це 18 березня інформував голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Він додав, що переселенці, які залишилися на території області, стають на облік у центрах зайнятості, а діти вже приступили до навчального процесу.

Читати ще: На Волині вже вчаться 1300 дітей-переселенців

Наразі в області є близько п’яти тисяч вільних для поселення місць. За потреби є можливість розгорнути до 12 тисяч місць.

Нагадаємо: якщо ви шукаєте тимчасове житло або можете надати його для вимушено евакуйованих осіб, звертайтеся за номерами телефонів: 066 657 09 15; (0332) 778 211.

Також при ОДА діє гаряча лінія: 068 233 46 08, 096 881 80 91. Телефонувати можна щодня з 08:00 до 20:00.

За минулу добу з проханнями про допомогу зверталися внутрішньо переміщені особи з Дніпропетровської, Київської, Житомирської, Харківської областей. Здебільшого люди потребують елементарного: одягу, житла та їжі.

Також щодня надходять дзвінки від небайдужих, готових надати допомогу. Зокрема, з німецьким містом Оснабрюк було налагоджено питання логістичної доставки гуманітарних вантажів.

Читати ще: На Волині діють координаційний і комунікаційний центри. Функції, контакти

Голова Волинської ОДА теж повідомив, що вчора, 17 березня, з гуманітарних хабів Волині відправили допомогу до Київської, Чернігівської, Харківської, Житомирської та Запорізької областей.

Минулої доби логістичні гуманітарні центри області:

- прийняли та розсортували три вантажних автомобілі та один мікроавтобус з гуманітарною допомогою загальною вагою 75 тонн. Надійшли продукти харчування, зокрема готова продукція, побутова хімія, засоби гігієни, цивільний одяг;

- відправили три кількатонні вантажі (продовольство, дитяче харчування, засоби гігієни для дорослих і дітей, готова продукцію від волонтерів, побутова хімія, товари широкого вжитку, одяг і взуття, ковдри, постільна білизна) до Броварського району (Київська область), на Чернігівщину та до міста Первомайськ, що на Харківщині;

- спрямували два вантажі до військових підрозділів: побутові речі, камуфляжний одяг, термобілизна, спальні мішки та каремати;

- завантажені та готові до відправки ще три гуманітарних вантажі загальною вагою 140 тонн;

- відправили чотири транші медичної допомоги до Бучі, Харківської, Житомирської та Запорізької областей.

Нагадаємо, що в Луцьку наповну працюють десять пунктів прийому товарів першої необхідності, які відправляють захисникам України і постраждалим внаслідок російських бомбардувань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus