USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Удар по Україні: РФ витратила всі ракети, які збирала з 9 березня, – експерт

26 Травня 2023 11:29
Росія без паузи в 2-3 тижні не зможе реалізувати нову масовану атаку. Ворог під час масованих ракетних ударів по Україні витратив весь боєкомплект, що збирав у період з 9 березня по 28 квітня.

Про це повідомим Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає УНІАН.

Як уточнив Коваленко, на даний момент росіяни використовують залишки продукції, яку випускає її промисловість. Ці ракети навіть не проходить технічного контролю після випуску.

«Тобто, окупанти не відмовилися від системних ударів, але обмеженим боєкомплектом, що обумовлено складнощами виробництва», – зазначив він.

За словами Коваленка, без перерви з інтервалом у 2-3 тижні РФ не зможе реалізувати новий масштабний удар по Україні: агресор позбавлений можливості одночасно накопичувати ракети і ними ж бити.

«Реалізовувати масовані ракетні удари, кількісно більше 50 одиниць, РОВ найближчим часом не зможе. Тільки якщо візьме паузу в 2-3 тижні й накопичить необхідний боєкомплект. Можливості одночасно накопичувати та завдавати ударів у РОВ – немає», – підкреслив військово-політично оглядач.

У ніч на 26 травня окупанти запустили по областях України і Києву 17 ракет і 31 дрон-камікадзе. За даними Повітряних сил ЗСУ, всі цілі вдалося збити.

Зокрема, ворог використав для масованої атаки 10 крилатих ракет Х-101/Х-55 та 7 зенітних керованих ракет з-300/з-400. Цього разу напрямок атаки було зміщено на схід, у бік об’єктів критичної інфраструктури, уточнили ЗСУ.

За даними ОВА Дніпропетровської області, ця ніч була надважкою для Дніпра – там ворог цілився в кілька приватних підприємств. Також уламки ракет впали в Оболонському та Святошинському районі столиці, повідомила Київська ОВА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патрiот Показати IP 26 Травня 2023 15:28
Що знову. Вже один ексПерд вангував
Підпільник Кіндрат Показати IP 26 Травня 2023 20:47
Тобто, якщо протягом 2-3 тижнів буде масована атака виродків, - цього іксПерда треба що ?? - І правильно всі подумали!))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus