USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

УГКЦ проситиме у Папи Римського про власний патріархат

29 Червня 2019 18:11
Керівник Української греко-католицької церкви Святослав (Шевчук) на початку липня поїде до Риму, аби обговорити з Папою Франциском питання надання УГКЦ статусу патріархату. Про це він заявив 28 червня в інтерв’ю Релігійно-інформаційній службі (РІСУ), пише УНІАН.

За словами Святослава, греко-католики України давно мають фактичний патріархат, а Папа Римський загалом підтримує цей устрій.

«Ми не беремо миро з Ватикану чи будь-де. Глава Церкви освячує миро у Києві, а потім воно розходиться по світу. І всіх дітей, яких хрестять в будь-якій частині світу, помазують миром, яке було посвячене в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві. Так не було завжди, бо були різні обставини, однак це є частина нашого партикулярного права», – розповів керівник УГКЦ.

Він також додав, що УГКЦ робить все можливе для отримання статусу, однак остаточне рішення має бути ухвалене у Ватикані. Нагадаємо, Папа Римський Франциск має намір 4 липня зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним для того, аби обговорити Україну та Близький Схід.

Зазначимо, парафіянами УГКЦ вважають себе 8,8% українців. А найбільше українців – 48,8% вважають себе парафіянами Української православної церкви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Томос давай Показати IP 29 Червня 2019 22:13
Або зразу 2. Різних.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus