USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна, Білорусь і Литва запустять новий контейнерний поїзд

28 Травня 2019 20:40
Україна, Білорусь і Литва запустять новий контейнерний поїзд Containerships train, повідомила прес-служба Укрзалізниці.

Старт проекту оголосили керівники залізниць трьох країн і компаній Containerships та Intermodal Container Service в Одесі у вівторок, уклавши відповідну угоду.

Як наголошується в повідомленні, поїзд курсуватиме щонеділі за маршрутом Клайпеда/Драугисте-Кяна-Словечне-Київ/Одеський порт і назад. На початковому етапі зупинка буде не в Києві, а в Броварах.

Учасники проекту узгодили технологію організації контейнерного поїзда Containerships Train, обговорили тарифні умови та визначили зобов’язання операторів поїзда – ТОВ Containerships і ЗАТ Intermodal Container Service.

Зі слів голови УЗ Євгена Кравцова, перевезення вантажів у контейнерах у складі регулярних контейнерних поїздів суттєво здешевлюють вартість перевезень, дозволяють скоротити термін доставки, зменшують експлуатаційні витрати.

«Containerships train – це 21 контейнерний поїзд, який курсуватиме територією України, і 18, який здійснюватиме перевезення на регулярній основі», – зазначив він.

Як відомо, на початку квітня «Укрзалізниця» запустила новий регулярний контейнерний поїзд зі станції Нижньодніпровськ-Вузол до станції Славкув (Польща), який став 19 контейнерним поїздом, що курсує на постійній основі територією України (з них вісім – транзитні).

Контейнерні перевезення «Укрзалізниці» у 2018 році сягнули 334963 TEU, що на 13% більше за обсяг 2017 року. Збільшення відбулося у всіх видах сполучення: транзитному – на 24%, експортному – на 17%, внутрішньому – на 11% та імпортному – на 8%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 28 Травня 2019 20:44
Пам'ятаю вже в Китай запускали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus