USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна готує новий пакет санкцій проти Росії

26 Грудня 2022 15:32
Міжвідомча робоча група з реалізації санкційної політики рекомендувала РНБО розглянути санкції проти представників силових органів Росії та представників ІТ-сектору.

Про це повідомляє Міністерство економіки.

Так, рекомендовано запровадити санкції проти 1300 силовиків РФ, зокрема ФСБ, Служби зовнішньої розвідки, Нацгвардії, МВС та судової влади.

«Також рекомендовано направити до РНБО пропозиції санкцій проти понад 500 юридичних та фізичних осіб ІТ-сфери Росії. Це виробники програмного забезпечення або обладнання, компанії та особи, пов’язані з соцмережами, різними платформами, які режим Путіна використовує для пропаганди тощо», – пояснила перша віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

Крім того, міжвідомча робоча група розглянула питання щодо посилення ефекту санкційного тиску, зокрема:

– віддзеркалення країнами-партнерами санкцій, ухвалених раніше Україною;

– неможливість отримання Росією та Білоруссю товарів критичного імпорту. Насамперед – товарів та комплектувальних, які використовуються для виробництва озброєння та військової техніки.

У Мінекономіки зазначили, що за чотири місяці роботи міжвідомча робоча група РНБО прийняла, а президент України ввів у дію рішення про введення санкцій проти 3134 фізичних та 1374 юридичних осіб. А з урахуванням останніх рішень, рекомендовано подати на розгляд РНБО санкції проти понад 8000 фізичних та юридичних осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus