USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна – лідер закупівлі секонд-хенду у світі

17 Серпня 2020 10:26
За статистикою, 70% усіх людей на Землі мають хоч одну річ із секонд-хенду. Кількість таких магазинів в Україні постійно зростає.

Сьогодні, 17 серпня, День секонд-хенду. Про його особливості – у сюжеті Сніданку з 1+1.

Секонд-хенд популярний не лише через низьку вартість. Тут часто можна знайти щось унікальне. Героїня Міра в подібних магазинах буває часто. Щось купує для себе, але більшість речей – це образи кіногероїв. Вона – костюмерка. За її словами, тут можна знайти унікальні фасони, розміри і при цьому не витратити купу грошей.

Надія Мороз, власниця мережі магазинів секонд-хенд каже, скільки ж можна зекономити на секонді: «Штани, які у нас в магазині коштують 99 гривень, в бутиках будуть вартувати дві тисячі». Утім, у подібних магазинах важливо знати, як шукати. Надія називає головний секрет – це етикетки.

В асоціації дилерів одягу секонд-хенд розповідають, що Україна – лідер споживання секонд-хенду в світі. Через пандемію галузь втратила величезні гроші: «Якщо в цифрах це розуміти, то приблизно січень, лютий, березень – це було близько 13–17 мільйонів доларів США ввезення. Протягом наступних місяців торгівля впала в 10 разів, тобто 1,2 – 1,4 мільйони доларів США».

Але влітку вживані речі знову активно поїхали до України і обсяг ввення в липніив навіть перевершив показник, що зафіксували на початку року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Слава Украiнi!!! Показати IP 17 Серпня 2020 10:38
Головне, не пiдхопити якоiсь зарази
Пилип Орлик Показати IP 17 Серпня 2020 10:43
Чому ми не будемо лідерами по скуповуванню недоношених на заході трусів з ліфчиками, бо ми самі є найбідніші люди планети. Стоїмо щодо бідності в Україні поряд з Африканськими країнами. Позор, скуповувати смердючий одяг....!!! Захід якраз це і хотів зробити нас рабами.
Анонім до Пилип Орлик Показати IP 17 Серпня 2020 12:32
не був ти в Африці, раз таке пишеш. Там взагалі піпец і до парканів електрика під'єднана.
Sergiusz до Пилип Орлик Показати IP 24 Серпня 2020 11:51
До чого тут Захід? Рабами вас зробили саме ті, хто Заходом лякає. Бо для них невигідно, аби у людей був вибір - працювати за копійку тут, чи за три копійки на Заході. Але що казати тому, хто себе уявляє недогетьманом?
порада Показати IP 17 Серпня 2020 10:59
Хоча б в чомусь перші....Потрібно міцно тримати лідерство, а то сусіди - білоруси на підході в чергу ніщебродів вже лаштуються....
777 Показати IP 17 Серпня 2020 11:32
Для Украины поход за европейским пряником означает мойка сортиров в Италии.вынос уток в Польше. А.ну и все это в их обносках. Перемога?
Анонім до 777 Показати IP 18 Серпня 2020 12:53
так "Перемога. " самі захотіли.
Гордий Показати IP 17 Серпня 2020 12:09
Наддержава)
Нація до Гордий Показати IP 17 Серпня 2020 12:30
Шануймося! Бо ми того варті!
Їван з Гнідави Показати IP 17 Серпня 2020 12:51
То, бля, ото ви всі такі мудрі і пишете з таким сарказмом, і все в тему - ну просто істеблішмент український. А як приходить пора політично визначатися на виборах - то ніби розум відібрало і язик в с&аку проковтнули. І вибираєте отой же секонд-хенд, але вже з кандидатів в депутати - демагогів, злодюг, брехунів і дурнів . Ношені ліфчики і труси викинути легше, ніж вроджену дурь з голови ! А то якраз є першопричиною, бо ношені ліфчики і труси - то вже похідна !
Їван з Гнідави Показати IP 17 Серпня 2020 12:53
То, бля, ото ви всі такі мудрі і пишете з таким сарказмом, і все в тему - ну просто істеблішмент український. А як приходить пора політично визначатися на виборах - то ніби розум відібрало і язик в с&аку проковтнули. І вибираєте отой же секонд-хенд, але вже з кандидатів в депутати - демагогів, злодюг, брехунів і дурнів . Ношені ліфчики і труси викинути легше, ніж вроджену дурь з голови ! А то якраз є першопричиною, бо ношені ліфчики і труси - то вже похідна !
Пилип Орлик Показати IP 17 Серпня 2020 13:54
До Івана з Гнідави. Я, розумнику ти наш, хочу тобі дорогенький довести, що з 01.12.1990 року, коли дурень пішов проголосував за Незалежність України, то зрозумів, що зробив ну дуже велику помилку. Так ось тепер взагалі вже скоро буде 30 років як не ходжу голосувати ні на які вибори. По перше: не бачу сенсу голосувати, немає в Україні з кого вибирати, бо в політику лізуть одні бариги та корупціонери, голосуй не голосуй все одно ця зараза буде чи президентом чи депутатом. По друге: наприклад хоче прийти у політику проста, правда людина, може й розумна, може з вищою освітою, так їй не дадуть або просто бариги викуплять, щоб ця може розумна людина не плуталась під ногами.
Думка Показати IP 17 Серпня 2020 14:10
Українці бідні бо дурні, дурні бо бідні. В нас така ментальність. Природа дала країні шалені багатства. Але через корупцію люди бідні. Кожен українець, який приходить до влади, перетворюється у великого в злидня. Він гребе все під себе без міри, оббираючи інших. Життя з часом ЙОГО множить на нуль (женуть від корита, стріляють, або ще щось) і тоді все те багатсво попадає в нікуди. Тобто, в підсумку - ні собі ні людям.
До Пилип Орлик Показати IP 17 Серпня 2020 15:51
Ото після того всього, шо ти тут намолов - то ти, ну зовсім, не Пилип Орлик. Ти навіть не Грицько Вихухоль, ти просто - Івасько Дятел.
До Думка Показати IP 17 Серпня 2020 16:09
Багатство залишається дітям, онукам... Ще жоден екскерівник не пішов у двірники чи роботяги, хіба що спився.
Небайдужа громадянка Показати IP 18 Серпня 2020 00:32
Позор для усієї країни ці "секонд-хенди"! Невже так неповажають себе люди, що одягаються там! Навіть заходити бридко.
Анонім до Небайдужа громадянка Показати IP 18 Серпня 2020 12:59
неповажають? ! а ви на зп 4500--5000грн можете одітися на ринку? на їхні ціни? коли ще ж і поїсти треба і комунальні заплатити. Люди вимушені ходити туди . бо навіть штани за 400-600 грн на ринку це дуже дорого . Для країни це позор. ну європа розчистила для свого непотребу шлях до нас. а простий українець змушений там одягатися. А хто багатий звісно не піде.
Сіра Хмара Показати IP 18 Серпня 2020 22:23
Альтернатива європейським недоношеним речам - це китайський або малазійський НОВИЙ, практично одноразовий одяг, яким завалені усі ринки та магазини України, ціна на який залежить не від собівартості, а від жадібності, "імпортерів", посередників та реалізаторів. Проблема не в "Дурний бо бідний... " А в "не хочу працювати, не хочу довго чекати, хочу бути БІЗНЕСМЕН - грошей, грошей багато і одразу,а там хоч трава не рости.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus