USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна може отримати особливий статус поза НАТО

24 Вересня 2014 08:16
Отримати статус особливого партнера США поза НАТО Україна сподівається у листопаді. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив прес-секретар МЗС Євген Перебийніс, - інформує УНІАН з посиланням на "112 Україна".

"Зараз у США - передвиборний період, тож найближчим часом засідань Сенату, на яких могли б прийняти таке рішення (статус особливого партнера поза НАТО. - Ред.), не очікується. Найближче - в листопаді. Ми розраховуємо, що в листопаді Сенат зможе прийняти таку резолюцію в цілому", - зазначив він. "Під час перебування президента у Вашингтоні, комітет у закордонних справах Сенату схвалив надзвичайно важливу резолюцію, яка ще повинна бути проголосована всім сенатом, де йдеться про цілу низку заходів - як про додаткові санкції проти Росії, так і про надання Україні статусу особливого партнера поза НАТО. це питання остаточно не знято з порядку денного. Тому, що комітет Сенату таке рішення прийняв", - заявив Перебийніс і додав, що очікується, що в найближчі місяці це рішення буде прийнято всім сенатом.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Україна вже володіє особливим статусом поза військовим блоком НАТО на рівні співпраці зі Сполученими Штатами. Порошенко повідомив, що Обама у відповідь на прохання про надання особливого статусу, повідомив: "Моя відповідь, знову ж таки, буде дуже проста. Відповідь президента Обами була "ні". Зі слів глави держави, Обама сказав "ні" тому, що в України вже є особливий статус на рівні співробітництва між США і Україною. Рівень безпеки і оборони співробітництва набагато вищий, ніж просто статус великого союзника, який не входить до НАТО, наприклад, Аргентини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тарас Чурило Показати IP 24 Вересня 2014 09:10
Тільки поки це станеться економіка України, яка знаходиться в стані війни буде дорівнювати нулю
Анонім до Тарас Чурило Показати IP 24 Вересня 2014 10:49
Не ний! Все тобі не так, тарасе ЧУ РИЛО!!!
остап Показати IP 24 Вересня 2014 09:27
Може?
Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 11:17
Вже маємо асоціацію Так само буде із особливим статусом. Ті ж самі я..ця - не входять, а так збоку теліпаються.
OTAN Показати IP 24 Вересня 2014 12:18
Оце прочитайте і все стане ясно . http://www.2000.ua/v-nomere/forum/puls/vashington-tozhe-podtalkivaet-ukrainu-k-miru.htm

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus