USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Україна нарощує засоби, якими збиває ворожі безпілотники, – Ігнат

15 Вересня 2023 17:19
Україна нарощує засоби, якими збиваються ворожі безпілотники.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Командування повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

«Мобільні вогневі групи підвищують свою майстерність. Нам треба нарощувати те озброєння, яке може знищувати «Шахеди». Маючи локатор, маючи радіолакаційний супровід цілі, таким чином, в автоматичному режимі зенітні гармати чи крупнокаліберні кулемети зможуть його ефективно знищувати. Саме мобільні вогневі групи – найбільш раціональний метод знищення «Шахедів». На даний момент за статистикою зенітно-ракетні війська є основними знищувачами «Шахедів» та ракет», – сказав Ігнат.

Як зауважив речник Повітряних Сил, необхідно розуміти, що ворог буде нарощувати виробництво безпілотників і публічно оголошує про відкриття таких заводів.

«Україна в свою чергу також нарощує виробництво ударних БПЛА, розуміючи, що це працює», – сказав Ігнат.

Він наголосив, що безпілотник – це серйозна зброя, і не слід применшувати шкоду від нього.

«Якщо цей безпілотник, баражуючий боєприпас влучить точно в уразливе місце, то наслідки можуть бути серйозні. Саме тому зараз нарощуються всі засоби, які здатні знищувати цю ціль як вдень, так і вночі», – сказав Ігнат.

Ігнат додав, що задачею військ РФ є виснаження української ППО.

«Ворог планує ці атаки, не треба думати, що це відбувається спонтанно. У ворога є певне стратегічне завдання. Безумовно, вони розуміють, що ми будемо відпрацьовувати всіма доступними засобами. Це теж витрата боєкомплекту і виснаження нашої ППО. Вони ставлять таку мету», – сказав Ігнат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus