USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Український державний експортер незаконно постачав зброю Південному Судану

25 Вересня 2017 17:32
Правозахисна організація Amnesty International повідомила про незаконне постачання української зброї до південного судану. Контракт був підписаний у 2014 році.

Про це йдеться у звіті правозахисної організації.

За даними Amnesty International, український державний спецекспортер продукції військового призначення "Укрінмаш" підписав контракт з ОАЕ на поставку тисяч кулеметів, мінометів, РПГ і мільйонів боєприпасів до Південного Судану.

"Участь української державної компанії у постачанні зброї до Південного Судану суперечить Договору про торгівлю зброєю, підписанткою якого є Україна", - йдеться у повідомленні.

Правозахисники відзначають, що поки Рада Безпеки ООН не запровадила повне та всеосяжне ембарго на торгівлю зброєю з Південним Суданом, Україна має дотримуватися декларованої нею політики із забезпечення регіональної та міжнародної безпеки та стабільності. В організації закликають повністю припинити постачання зброї та надання будь-якої матеріально-технічної допомоги Південному Судану.

"Також Україна повинна якомога швидше ратифікувати Міжнародний договір про торгівлю зброєю", - додали в організації.



Довідово. «Укрінмаш» була створена у 1991 році. З 2010 року ДП ДГЗІФ «Укрінмаш» входить до складу Державного концерну «Укроборонпром».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Активіст Показати IP 25 Вересня 2017 22:23
А в АТО боєприпасів не вистачає.
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСЬКИЙ Показати IP 26 Вересня 2017 03:18
ГОЛОВНЕ ДЛЯ ДП ДГЗІФ «Укрінмаш» ДЛЯ ГРОШИ ЯКИ НЕ ПАХНУТЬ.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus